ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τις δηλώσεις Κεφάλα-Καχριμάνη: Έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές....



H βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ  κ.Μαρία Κεφάλα, επικαλούμενη το σύνολο της τοπικής κοινωνίας χωρίς φυσικά να την έχει ρωτήσει,  ζητάει  αλλαγή της οριοθέτησης της λίμνης, ώστε «η κόκκινη γραμμή» να επανέλθει στο φυσικό όριο της λίμνης.  Φυσικά δεν ρώτησε κανέναν αρμόδιο φορέα να γνωμοδοτήσει για αυτό. Και όλα αυτά  με πρόσχημα το έργο του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου. Οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που το Προεδρικό Διάταγμα για την λίμνη Παμβώτιδα παραμένει στα συρτάρια ενώ ήταν ολοκληρωμένο από το 2019 και ο  Φορέας Διαχείρισης της λίμνης καταργείται.  Ο  αρμόδιος Υφυπουργός κ.  Αμυράς άραγε συμφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία της κ. Κεφάλα; Τι άποψη έχει για τις «καταπατημένες λίμνες»; 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέκος Καχριμάνης ανακοινώνει τη χωροθέτηση του προκάτ κλειστού ξιφασκίας δίπλα ακριβώς στη λίμνη Παμβώτιδα στο αγρόκτημα Κατσικά,  χωρίς καμία μελέτη και γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και φυσικά χωρίς καμία συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Αδιαφορώντας τόσο για το χαρακτηρισμό του αγροκτήματος ως ‘ πάρκο ’, όσο και για το ότι υπάρχουν  εκτάσεις στο λεκανοπέδιο χοροθετημένες  για αθλητικές εγκαταστάσεις.  Δύο πολύτιμα χρόνια χάθηκαν και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Από τον αθλητικό σχεδιασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθήκαμε στην ανυπαρξία σχεδιασμού και στη χαρακτηριστική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα του κλειστού γυμναστήριου της πόλης των Ιωαννίνων, από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.

Τα ερωτήματα είναι πολλά τόσο για τις δηλώσεις όσο και για τις αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη αλλά και για το ποιοι αποφασίζουν για την λίμνη Παμβώτιδα και τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Ζητούνται δημόσιες και ξεκάθαρες απαντήσεις. 


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα αυτά.


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]