ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Σε εξέλιξη οι εργασίες στον μεγάλο δακτύλιο της πόλης


Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο δακτύλιο των Ιωαννίνων, ένα έργο πνοής για την πόλη και το λεκανοπέδιο.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την περιοχή της Γεννηματά με στόχο μέσα στους επόμενους 15 μήνες το έργο να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Την περιοχή όπου εξελίσσονται χωματουργικές εργασίες επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και στελέχη της υπηρεσίας.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεκίνησε μετά από καθυστερήσεις που σχετίζονταν με την πανδημία. Ο δακτύλιος αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλλει για να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για τα Γιάννενα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Σημείωσε ότι τα νέα έργα όπως ο δακτύλιος, η Νιάρχου και η αποκατάσταση του παλιού Πανεπιστημίου δημιουργούν νέα δεδομένα για τα οποία θα απαιτηθεί επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.


Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και εξελίσσονται χωρίς προβλήματα. «Πιστεύουμε ότι οι 15 μήνες επαρκούν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» σημείωσε ενώ δεν καταγράφεται καμία αντίδραση από κατοίκους καθώς η διαδικασία της απαλλοτρίωσης έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο του μεγάλου δακτυλίου 4,4 χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 24,8 εκατομμύρια ευρώ.

Με την κατασκευή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας επιτυγχάνεται: 

Άμεση σύνδεση των  οδών  Βογιάνου και Γεννηματά, που χωροθετούνται την περιοχή του αστικού παραλιμνίου μετώπου,  με την νότια είσοδο της πόλης – στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου - και την Περιφερειακή Οδό της πόλης

Σύνδεση κέντρων και διαδρομών αναψυχής και αθλητισμού παρέχοντας στους πολίτες ασφαλείς και αδιατάρακτες προσβάσεις προς αυτές.

Εξορθολογισμένη διαχείριση της κυκλοφορίας - και εν γένει του συνόλου της  μετακίνησης - στο εσωτερικό των γειτονιών του Βοτανικού, Βρυσούλας, Ανατολής και Κατσικάς, καθώς αποτελεί πρόβλεψη των επιμέρους Πολεοδομικών Σχεδίων

Αναβάθμιση περιοχών, κυρίως πλησίον της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Επίλυση χρόνιων ζητημάτων δόμησης, κυρίως εντός των Ρ.Σ. Κατσικάς και Ανατολής.


ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ 

Ο Δήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου είχαν συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και υπηρεσίες της Περιφέρειας για το θέμα της χωροθέτησης του Κλειστού της ξιφασκίας.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επέλεξαν τον χώρο της πρώην ΔΕΛΙ, ο οποίος έχει μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια ως τμήμα του αγροκτήματος της Γεωργικής Σχολής. Η συγκεκριμένη έκταση είναι εντός ΖΟΕ και από τον έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου διαπιστώθηκε ότι μπορούν να χωροθετηθούν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ωστόσο απαιτείται μία σειρά από μελέτες και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η λειτουργία του Κλειστού θα γίνει με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας και του Δήμου, ο Δήμος δηλαδή θα είναι ενεργός. Συμμετέχουμε στις διαδικασίες αλλά δεν κραυγάζουμε». Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]