ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η Μ. Τζούφη για τη γυναικοκτονία στα Ιωάννινα : «Να μη θρηνήσουμε άλλη γυναίκα»


 Μ. Τζούφη: «Να μη θρηνήσουμε άλλη γυναίκα»


Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πρόσφατη γυναικοκτονία στα Γιάννενα


Μια ακόμη γυναικοκτονία, η πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας, συγκλονίζει τα Γιάννενα και τη χώρα. Μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της. 17 γυναίκες έπεσαν νεκρές μόνο το 2021 και η τραγική λίστα των γυναικοκτονιών συνεχίζει να μακραίνει. 


Όμως, η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο αριθμοί. Πίσω από τις στατιστικές κρύβονται ανθρώπινες ζωές, στα σώματα των οποίων ασκείται κάθε είδους βία, που στην ακραία της μορφή οδηγεί στο θάνατο. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας: ενίσχυση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας, πρόληψη από μικρή ηλικία με μαθήματα στα σχολεία για την ισότητα των φύλων, δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών αδικημάτων. 


Είναι ώρα για δράση και ως κοινωνία έχουμε ήδη αργήσει. Η νομική καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» από την Πολιτεία και την ελληνική νομοθεσία είναι απαραίτητη και οφείλει να είναι μόνον η αρχή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση το αρνείται. Μάλιστα, η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα -αρμόδια για θέματα Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων- δήλωνε πως «δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση».


Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών και ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έμφυλη βία, εκφράζουμε μηδενική ανοχή στο σεξισμό, στην πατριαρχία, στην παρενόχληση και στην κουλτούρα της βίας. Καμία λιγότερη - καμία δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]