LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που άργησε να εμφανιστεί η "Ο" ανάμεσά τους τα Ιωάννινα και η Θεσπρωτία -Για ποιους η "Ο" δεν θα είναι μία απλή ίωση


Σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας στη χώρας μας όπως ανέφερε κατά τη  σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας  η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε περιοχές  όπου η παραλλαγή Όμικρον άργησε να φτάσει όπως σε κάποια νησιά ,στη Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα.

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου παρατηρείται μία αύξηση   των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο όπως και όλη η Ευρώπη σύμφωνα με την τελευταία  έκθεση του ECDC.

To πανδημικό κύμα της Όμικρον παραμένει υψηλό με το 1,5% του πληθυσμού της χώρας να νοσεί .

Όπως υπογράμμισε η κα Παπαευαγγέλου παρατηρείται μία σταδιακή αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ με μείωση κατά 9% του κυλιόμενου μέσου όρου νοσηλευόμενων την τελευταία εβδομάδα και με τα μαθηματικά μοντέλα να προβλέπουν ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες ο  αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι θα μειωθεί στους 450 ασθενείς.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους αλλά και εδώ αρχίζει να διαφαίνεται μία μείωση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η κα Παπαευγγέλου αναφέρθηκε σε μία πρόσφατη μελέτη η  οποία επιβεβαίωσε πως η προηγούμενη νόσηση από κορωνοϊό δεν προσφέρει καμία προστασία από την επαναμόλυνση με την παραλλαγή Όμικρον .

Παράλληλα μία πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Σουηδία έδειξε πως ο κίνδυνος σοβαρής νόσου μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος που προκάλεσε η Όμικρον  και επιβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός προσφέρει σημαντική προστασία έναντι   της νόσου Όμικρον για σοβαρή νόσο και εισαγωγή στο νοσοκομείο .

"Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έδειξε αυτή η μελέτη είναι πως για τους  ανεμβολίαστους άνω των 65 ετών αλλά και για τους ανεμβολίαστους άνδρες άνω των 45 ετών με υποκείμενα νοσήματα ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι εξίσου υψηλός είναι εξίσου υψηλός ανεξάρτητα αν έχουν νοσήσει με Όμικρον ή με Δέλτα.Για αυτόν τον πληθυσμό λοιπόν η Όμικρον σίγουρα δεν αποτελεί μία απλή ίωση .Τα δεδομένα λοιπόν από αυτές τις 2 μελέτες  καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα ,για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας  η παραλλαγή Όμικρον δεν θα είναι ένα απλό κρυολόγημα και η προηγούμενη νόσηση από κορωνοϊό δεν προστατεύει ' είπε   η κα Παπαευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]