Απαράδεκτη η στάση της ΕΛΣΤΑΤ απέναντι στους απογραφείς

 



Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την ανεξάρτητη αρχή και εργοδότρια με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛΣΤΑΤ)», για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των απογραφέων, αλλά και για την ερμαφρόδιτη εργασιακή σχέση που έχει επιβάλει στα όρια του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Οι απογραφείς, που ανέλαβαν να απασχοληθούν με ψευδεπίγραφη «ανάθεση έργου» απογραφής του πληθυσμού, μέσα σε προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια, επιβληθέν ωράριο εργασίας και με προσυμφωνημένη αμοιβή, βρέθηκαν από την πρώτη ημέρα εργασίας σε έναν κυκεώνα ανοργανωσιάς, έλλειψης συντονισμού και μηδενικής υποστήριξης, με διαρκείς παρατάσεις να ανακοινώνονται μονομερώς, με πρόσθετο έργο να τους επιβαρύνει, με έξοδα μετακίνησης που τα οποία εξαναγκάζονταν να πληρώνουν οι ίδιοι και με συνθήκες υγείας και ασφάλειας απαράδεκτες.

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΛΣΤΑΤ επιχειρείται να μεταφερθεί ως «ζημιά» στο σύνολο των απογραφέων, λειτουργώντας τιμωρητικά απέναντι σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απασχολούνται και πέρα του προκαθορισμένου και προσυμφωνημένου διαστήματος που η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ είχε καθορίσει ως χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου. Η ΕΛΣΤΑΤ λοιπόν αρνείται να εξοφλήσει απογραφείς για την απασχόληση τους εντός των χρονικών πλαισίων που η ίδια εξαρχής έθεσε, απαιτώντας να συνεχίσουν να απασχολούνται δίχως πρόσθετη αμοιβή στις παρατάσεις που μονομερώς και αυθαίρετα η ίδια αποφάσισε.

Η «ΕΝΩΣΗ» θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τους απογραφείς – μέλη της και ήδη ξεκινά διαδικασίες σε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. 

Καλούμε την ΕΛΣΤΑΤ να επανέλθει άμεσα στο δρόμο της νομιμότητας και να αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές σε όλους τους απογραφείς για το παραγόμενο από εκείνους έργου, εντός των προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων. Το γεγονός ότι έχουμε απέναντί μας μια ανεξάρτητη αρχή, αυτό ουδόλως την απαλλάσσει από τις ευθύνες ως εργοδότριας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]