Τάκης Θεοδωρικάκος: Τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό-Έρχονται μέτρα που θα χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του




Ομιλία στην εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Σερρών απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, των Βουλευτών Φωτεινής Αραμπατζή, Τάσου Χατζηβασιλείου και Θεόφιλου Λεονταρίδη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Δημάρχων και τοπικών Φορέων.


Στην ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην παρακαταθήκη που άφησε και στις προκλήσεις που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που οικοδομεί τη νέα εποχή για τη χώρα που στηρίζεται σε τρείς πυλώνες.


Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:


«Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, εδώ στις Σέρρες, στην καρδιά της Μακεδονίας μας, στον γενέθλιο τόπο ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες που έχει γεννήσει ποτέ η Ελλάδα, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αναφορά αυτή δεν είναι ούτε τυπική, ούτε συνδέεται μόνο με τα μαθήματα της ιστορίας που μας δίδαξε, έχει βαθιά σχέση με το σήμερα και το αύριο της χώρας.


Γιατί οι μεγάλες στρατηγικές επιλογές αυτού του διορατικού ηγέτη συνοδεύουν και οδηγούν την Ελλάδα στο σήμερα και το αύριο και είμαι βέβαιος ότι θα την οδηγούν για πολλές δεκαετίες. Δική του επιλογή ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια πολύ κρίσιμη απόφαση για την σταθερότητα, την δημοκρατία, τις οικονομικές προοπτικές και την ίδια την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της χώρας μας. Επιλογή που τότε, έγινε σε αντίθεση με αυτό που πίστευε το σύνολο των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων. Δική του επιλογή ήταν η υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών του χθες, το οριστικό τέλος στην εποχή του εμφυλίου, επιλογή που μας εμπνέει για να μην επιτρέψουμε ξανά κανέναν εμφύλιο τεχνητό διχασμό. Δική του επιλογή ήταν η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης λαϊκής παράταξης που κράτησε ζωντανές τις αξίες, που ένωσε τους Έλληνες, της παράταξης που έκανε και κάνει μεγάλα και τολμηρά βήματα για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.


Αλήθεια, πόσο σπουδαίο είναι να συνειδητοποιούμε ότι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι; Είμαστε πολύ λίγοι για να έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού και της διχόνοιας. Όποτε διχαστήκαμε μας περίμεναν συμφορές και τραγωδίες. Όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας τα καταφέραμε απέναντι στους μεγαλύτερους κινδύνους και δυσκολίες. Αυτό κάνει σήμερα και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως υπεύθυνη κυβέρνηση αυτού του τόπου μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυόμιση χρόνια τώρα περνάμε μέσα από ταραγμένες θάλασσες και θυελλώδεις ανέμους.


Την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δυστυχώς έχει προκαλέσει και στην πατρίδα μας χιλιάδες θύματα, τη διαρκή κρίση με την Τουρκία και ιδιαίτερα την ασύμμετρη απειλή που εκδηλώθηκε στον Έβρο το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020 και τώρα την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τα κύματα της ακρίβειας που απειλούν το επίπεδο ζωής των πολιτών και επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο ότι οι μέρες που περνάμε ασφαλώς είναι δύσκολες και σηματοδοτούνται, από νέους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την πολύ πιθανή πολεμική επίθεση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, επίθεση η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέα τεράστια προβλήματα στις οικονομίες και ασφαλώς όχι μόνο στις οικονομίες. Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να υλοποιούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.


Παρά τις κρίσεις, τις δυσκολίες και τα εμπόδια, δυόμιση χρόνια τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η παράταξη μαζί με όλους τους Έλληνες οικοδομεί μία νέα Ελλάδα. Στηριζόμαστε στη συμφωνία αλήθειας του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας με τον ελληνικό λαό και βασικοί πυλώνες της νέας Ελλάδας που χτίζει η κυβέρνησή μας είναι:


• η οικονομική ανάπτυξη, με συνεχή μείωση της φορολογίας, νέες δεσμεύσεις ανέλαβε ήδη σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας σε αυτό τον τομέα, προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία νέων σημαντικών υποδομών σε κρίσιμούς τομείς, έναν τμήμα του κυβερνητικού έργου, οι υποδομές, το οποίο χειρίζεται με πολύ δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο ο Κώστας Καραμανλής , όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια, με σημαντικές επιτυχίες, με έργα σε όλη τη χώρα, με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της οικονομίας, για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς η Ελλάδα βελτιώνει διαρκώς την εικόνα της, με την συνεχή μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.


• με δεύτερο πυλώνα τη μεταρρύθμιση του κράτους, με νέες ψηφιακές υποδομές για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα του και ασφαλώς για την εξυπηρέτηση των πολιτών,


• και τρίτο πυλώνα αλλά στην αντίληψη μου όχι έσχατο, αλλά πάντα πρώτο την ασφάλεια, την ασφάλεια της χώρας, με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ικανές να αποτρέψουν, ανά πάσα ώρα και στιγμή κάθε απειλή απέναντι στη χώρα και μία αστυνομία την Ελληνική Αστυνομία αποτελεσματική, σύγχρονη και ανθρώπινη.


Η πολιτική μας στον τομέα της δημόσιας τάξης και της προστασίας των πολιτών, στον τομέα που μου εμπιστεύτηκε, πριν από πεντέμισι μήνες ο Πρωθυπουργός, είναι σαφέστατη, το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού» και εργαζόμαστε για να το κάνουμε πράξη. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ποιότητας ζωής. Είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη. Είναι υποχρέωση της οργανωμένης Πολιτείας και δικαίωμα κάθε πολίτη. Για αυτό και προχωρούμε στην ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές της αστυνομίας, προσθέτουμε νέα μέσα στη διάθεση των γυναικών και των ανδρών που υπηρετούν την εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή της ασφάλειας. Προχωράμε στη ψηφιοποίηση διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την απελευθέρωση δυνάμεων που θα διατεθούν σε αστυνομικά καθήκοντα.


Στο πλαίσιο αυτό, απαλλάσσουμε την ΕΛ.ΑΣ. και χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς από το πάρεργο της μεταφοράς δικογράφων προς τους πολίτες, μία υπόθεση την οποία έχω συζητήσει με τον Πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συνδρομή του και τη συνδρομή συναδέλφων του υπουργείου δικαιοσύνης, των οικονομικών και της ψηφιακής διακυβέρνησης ευελπιστώ ότι θα απελευθερώσουμε 1.500 αστυνομικός από αυτό το πάρεργο για να μπορέσουν να ασχοληθούν με τα βασικά τους αστυνομικά καθήκοντα.


Μια αστυνομία που θέλουμε να ανακτήσει το κύρος της στην ελληνική κοινωνία. Που διασφαλίζει την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την εφαρμογή των νόμων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.


Την πρώτη μέρα, μετά την ανείπωτη τραγωδία, της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, υπήρξαν διάφορες φωνές ότι η αστυνομία δε πρόκειται να βρει τους ενόχους, ότι προτίθεται να χαριστεί σε κάποιους, διότι έχει σχέσεις ο κόσμος των χούλιγκανς με την αστυνομία ή ότι είναι ανίκανη να τους βρει. Όλη η Ελλάδα είδε μέσα σε πέντε ημέρες εβδομάδα ότι η Ελληνική Αστυνομία και θέλει, και ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της και αυτό έκανε και σε αυτή την περίπτωση και θα συνεχίσει να το κάνει συνέχεια.


Και με την ευκαιρία ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να έχει θέση στη ζωή μας. Οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους στρατούς χούλιγκαν δεν είναι δύναμη είναι ντροπή. Οι χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη μας στην ομάδα, με την αγάπη στον αθλητισμό. Οι σύλλογοι έχουν ανάγκη από νέες και νέους που αγωνίζονται, έχουν ανάγκη από οικογένειες, τις οικογένειες όλων μας που θέλουν να πάνε στο γήπεδο να δούνε το αγαπημένο τους άθλημα, με ειρήνη, με φιλία, με κέφι με ασφάλεια. Αυτή είναι η μόνη στήριξη που χρειάζονται, η μόνη στήριξη που έχει νόημα.


Θέλω και από αυτό το βήμα να εκφράσω τη θλίψη μου, τον πόνο μου, και ως γονιός, να εκφράσω τη στήριξή μου στην οικογένεια αυτού του παλικαριού, ξέρω ότι είναι η θλίψη και τα συλλυπητήρια κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, η συντριβή και το πένθος βιώνουν ο πατέρας και η μητέρα του. Αυτό το γεγονός το οποίο θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε. Στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας. Δυστυχώς, ο χουλιγκανισμός είναι ένα φαινόμενο που απειλεί και τον αθλητισμό και τις ομάδες και την κοινωνία. Είναι μία μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αποφασιστικά και χωρίς κανείς να δικαιούται να κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει.


Η Ελληνική Αστυνομία μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους που λέγονται φιλάθλων αλλά δεν είναι, τους σφράγισε και δεν πρόκειται να ξανά ανοίξουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ασχοληθεί με λεπτομέρειες για το θέμα και τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνουν νέες σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του χουλιγκανισμού.


Περιμένω όμως ότι και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι αθλητικοί παράγοντες θα αποφασίσουν να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια αφήνοντας το χτες τις ομάδες των χούλιγκαν και των βιαιοτήτων. Και πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει τώρα να δείξει το πανέμορφο πρόσωπο της πόλης, με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με υψηλό πολιτισμό και ανοιχτούς ορίζοντες και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν και να κάνουν πράξη αυτό που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η άποψη σχεδόν όλων των θεσσαλονικιών και όλων Μακεδόνων, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνουν τους Έλληνες και δεν μπορεί να τους διχάζουν σε βόρειους και νότιους ούτε ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης. Είμαστε όλοι οι Έλληνες, είμαστε όλοι αδέρφια και οφείλουμε όλοι να το δείχνουμε με τις συμπεριφορές μας. Πάντως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, αυτή τη λογική να την κάνει πραγματικότητα και στο χώρο των γηπέδων.


Μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας μας μένει ενάμισης χρόνος, γεμάτος προκλήσεις και προβλήματα, αλλά και προσδοκίες και τη σιγουριά ότι μπορούμε να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτός ο Πρωθυπουργός, αυτή η παράταξη και αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει και δύναμη, έχει και σχέδιο και η παράταξη μας, φαίνεται και αυτό σήμερα στα δικά σας πρόσωπα παντού, είναι απολύτως ενωμένη και με τεράστια δυναμική. Θυμάμαι τα λόγια που σφράγισαν την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας τα λόγια του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση, μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά, αλλά και ασφαλή βήματα, στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.


Είμαστε δίπλα στους πολίτες, είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού, τον οποίο υπηρετούμε με σεμνότητα και υπευθυνότητα. Είμαστε αποφασισμένοι, ο λαός μας έχει πλέον και γνώση και κρίση. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στο παρελθόν του τεχνητού διχασμού, της μιζέριας και της δημαγωγίας.


Μας εμπνέει το όραμα μιας ισχυρής Ελλάδας με κοινωνική αλληλεγγύη και προοπτικές για όλους τους πολίτες και όταν έρθει η ώρα είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει και πάλι την σωστή επιλογή: Θα δώσει μια νέα νίκη στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, για να συνεχίσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και να εδραιώσει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή του λαού μας σε πείσμα των δυσκολιών των καιρών μας!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]