Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

 


ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλη της Εργατικής Τάξης. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

 Το αστικό κράτος των εργοδοτών, που πιστά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις δείχνει ξανά τα δόντια του. Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα για τα κέρδη των εργοδοτών δεν χορταίνει  μόνο απ το ξεζούμισμα των εργατών, απολύει και ξεσπιτώνει! 

 Την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο - καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Για αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της. 

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων. 

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός,  τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με την δύναμη της αλληλεγγύης μας, της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα να δώσουμε νέα βροντερή απάντηση στα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμός Κυβέρνησης-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να μείνει στα χαρτιά!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]