ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Εισβολή στην Ουκρανία: Απειλές Πούτιν σε ευρωπαϊκές χώρες να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ - Που αποβλέπει ο «τσάρος»

 


Στο MEGA μίλησε το πρωί ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Δημήτρης Χόνδρος για τις επόμενες κινήσεις του Πούτιν μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο κ. Δεσποτόπουλος αναφέρθηκε στις βλέψεις που έχει ο Πούτιν για την Ουκρανία. «H αντιμετώπιση της Δύσης είναι το κλειδί για την συνέχεια. Είναι θλιβερή η αντιμετώπιση της κρίσης, η Ουκρανία χρειάζεται χρήματα και την οδηγούμε στο ΔΝΤ. Δεν μπορύμε να περιοριστούμε στα καθιερωμένα, να φωτίσουμε την Ακρόπολη με τα χρώματα της Ουκρανίας ή να αλλάξουμε στα σόσιαλ την εικόνα προφιλ μας και μετά από μία βδομάδα η ζωή να συνεχιστεί», ανέφερε αρχικά.


«Η Ρωσία έχει στόχο να αντικαταστήσει το ουκρανικό καθεστώς, όλα αυτά είναι τακτικισμοί, δεν έχει διάθεση να κάνει καμία ουσιαστική κουβέντα με το καθεστώς της Ουκρανίας, έχει χαρακτηρίσει τον Ζελένσκι τοξικομανή, ναζιστή, και είναι ικανός για όλα ο Πούτιν», συμπλήρωσε.


«Έχουμε φτάσει στο σημείο, μία περιφερειακή δυναμη να απειλεί με στρατιωτική δράση, 2 κράτη μελη της Ε.Ε, τη Φιλανδία και τη Σουηδία και η Ευρώπη εξακολουθεί να σφυρίζει αμήχανη. Η Δύση έχει τα εργαλεία και τα όπλα να σταματήσει τον πόλεμo. Μπορεί να σταματήσει την χρηματοδότηση στην Ρωσία με την αγορά της ενέργειας», ανέφερε ακόμη ο κ. Δεσποτόπουλος.


«Από το διάγγελμα του Πούτιν φαίνεται ότι θέλει να αναβιώσει τη ζώνη υπεροχής του το σοβιετικό καθεστώς στην Ανατολική Ευρώπη και παράλληλα απειλεί τις χώρες να μην πάνε στο ΝΑΤΟ. Θέλει μία συνέχεια της σοβιετικής ή της ρωσικής αυτοκρατορίας και να έχει την αποκλειστική ζώνη επιρροής στην ανατολική Ευρώπη. Το ζήτημα είναι εάν η Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχει», σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Δημήτρης Χόνδρος.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]