Πρόσκληση συμμετοχής με την Περιφέρεια Ηπείρου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού του Μαρτίου (Ακύρωση της Έκθεσης Βιέννης)



 Η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιώντας τον εγκεκριμένο ετήσιο προγραμματισμό της για προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, πρόκειται να συμμετάσχει τον Μάρτιο σε σειρά μεγάλων διεθνών τουριστικών εκθέσεων. Eπισημαίνεται ότι  ορισμένες από αυτές   θα διεξαχθούν σε νέες ημερομηνίες σε σχέση με αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, δεδομένου ότι μετατέθηκαν με απόφαση των διοργανωτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και διεξάγονται όλες μαζί τον Μάρτιο.

 Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά από ενημέρωση που έγινε πριν λίγη ώρα  από τον Ε.Ο.Τ.   ότι ακυρώθηκε  η έκθεση FERIENMESSE WIEN στη Βιέννη  (17-20 Μαρτίου 2022), η οποία περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη ανακοίνωση της Περιφέρειας. 

Αναλυτικά οι εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου τον Μάρτιο είναι:

 

1.       Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα  15-17 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.  Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως. Όπως έδειξαν οι προηγούμενες συμμετοχές της Ηπείρου υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ήπειρο, ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό με τα δεκάδες μνημεία της Ορθοδοξίας που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, όπως και όλες οι μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας.

Πληροφορίες στο site της έκθεσης: https://mitt.ru/

 2.       Έκθεση BRUSSELS TRAVEL FESTIVAL (πρώην Salon des Vacances) στις Βρυξέλλες  το διάστημα  24-27 Μαρτίου 2022, (μετατέθηκε από 3-6  Φεβρουαρίου 2022), σε περίπτερο του ΕΟΤ. Πρόκειται για το  πιο σημαντικό τουριστικό event του Βελγίου με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και συνεκθετών και επαγγελματιών του τουρισμού και φυσικά πλήθους επισκεπτών. Για την Ήπειρο αποτελεί μια καλή τουριστική αγορά για προσέλκυση επισκεπτών για όλες τις μορφές τουρισμού. Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι: https://www.salondesvacances.eu 

3.       Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα  24-27 Μαρτίου  2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ (μετατέθηκε από την αντίστοιχη ημερομηνία του Φεβρουαρίου). Η Περιφέρεια Ηπείρου εντείνοντας την προσπάθεια για περαιτέρω  άνοιγμα και αυτής της τουριστικής αγοράς (η Εγνατία οδός κατέστησε εύκολη και σχετικά γρήγορη την πρόσβαση) συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου από το 2014. Οι Σέρβοι, όπως προκύπτει από τις συμμετοχές και τις αφίξεις,  ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ήπειρο κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά και για τον θρησκευτικό τουρισμό, ως ορθόδοξοι.  Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι η: https://beogradskisajamturizma.rs

4.       Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ το διάστημα 29 και 30 Μαρτίου 2022, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.(μετατέθηκε από 8&9 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για τη μοναδική τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ισραήλ – μια αγορά στόχος που τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο – στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει ανελλιπώς από το 2008 με συνεχή αύξηση των επισκεπτών προς την περιοχή μας. Το site της έκθεσης είναι: https://www.imtm-telaviv.com/

Στις παραπάνω εκθέσεις μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής για να διανεμηθεί στις εκθέσεις.

 Ειδικότερα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει ως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στο email: ch.kazakos@php.gov.gr   με την συμπλήρωση της αντίστοιχης συνημμένης φόρμας συμμετοχής, ανάλογα με την έκθεση στην οποία επιθυμεί ο καθένας. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.

  Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

 Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις, το οποίο πρέπει να είναι κυρίως στην Αγγλική γλώσσα ή στην Ρωσική, Γερμανική, Γαλλική,  Σερβική και Εβραϊκή, ανάλογα με την έκθεση που απευθύνεται. Το υλικό  θα πρέπει να το προσκομίσουν συσκευασμένο οι ενδιαφερόμενοι, με την ένδειξη για ποια έκθεση πρόκειται, στο γραφείο 143 της Περιφέρειας Ηπείρου, το αργότερο ως την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11 π.μ.

Σημειώνουμε ότι, λόγω της δυναμικής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενδέχεται να αναβληθεί ή ματαιωθεί κάποια από τις εκθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα  υπάρξει άμεση  ειδοποίηση  μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΤ. (Πληροφορίες: Χρήστος Καζάκος, τηλ. 26510-87143 και Ηλίας Γκαρτζονίκας, τηλ.  26510-87243).

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]