ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Πούτιν σταμάτα τον πόλεμο» λένε τρεις ρώσοι ολιγάρχες – Ζητούν τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία


 Έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία, απήυθυνε ο ρωσικής καταγωγής μεγιστάνας Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, που είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Evening Standard του Λονδίνου.


Στην επιστολή του, ο εκδότης σημειώνει μεταξύ άλλων:


«Καθώς η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος ενός παγκόσμιου πολέμου και ο κόσμος στο χείλος μιας πιθανής πυρηνικής καταστροφής, σας παρακαλώ να αξιοποιήσετε τις σημερινές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία.


Αυτό το ζητώ ως κάποιος με μεγάλους προσωπικούς δεσμούς με τη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αλλά και τώρα αποκαλώ το σπίτι μου.


Ως Ρώσος πολίτης σας παρακαλώ να σταματήσετε τους Ρώσους που σκοτώνουν τους Ουκρανούς αδελφούς τους.


Ως Βρετανός πολίτης σας ζητώ να σώσετε την Ευρώπη από τον πόλεμο. Ως Ρώσος πατριώτης παρακαλώ να αποτρέψετε άλλους νεαρούς Ρώσους στρατιώτες να χάσουν άσκοπα τη ζωή τους. Ως πολίτης του κόσμου σας ζητώ να σώσετε τον κόσμο από τον αφανισμό.


Οι σημερινές διαπραγματεύσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας παρέχουν μια στιγμή ελπίδας. Μπορείτε να σταματήσετε αυτή τη σύγκρουση. Αδράξτε τη στιγμή και τερματίστε αυτόν τον πόλεμο σήμερα».


Μιχαήλ Φρίντμαν: Ο πρώτος Ρώσος ολιγάρχης που καταγγέλλει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εϊχε προγηθεί την Κυριακή, η καταγγελία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Μιχαήλ Φρίντμαν, ο οποίος κατήγγειλε τον πόλεμο στην Ουκρανία σε επιστολή του προς τους εργαζομένους της επενδυτικής εταιρείας του, της LetterOne, και έγινε έτσι ο πρώτος Ρώσος ολιγάρχης που τάσσεται κατά της σύγκρουσης, μιας «τραγωδίας» που σύμφωνα με τον ίδιο θα «ρημάξει» τις δύο χώρες.


«Γεννήθηκα στη δυτική Ουκρανία, όπου έζησα μέχρι τα 17 μου. Οι γονείς μου είναι Ουκρανοί πολίτες και ζουν στο Λβιβ, την πόλη που προτιμώ», γράφει σ’ αυτή την επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα από την οικονομική εφημερίδα Financial Times και το περιεχόμενό της επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη LetterOne.


«Όμως πέρασα επίσης μεγάλο μέρος της ζωής μου ως Ρώσος πολίτης, κτίζοντας επιχειρήσεις και κάνοντάς τις να ανθίσουν. Είμαι βαθιά δεμένος με τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας και βλέπω τη σημερινή σύγκρουση σαν μια τραγωδία και για τους δύο», συνεχίζει.


«Δεν κάνω πολιτικές δηλώσεις, είμαι ένας επιχειρηματίας με ευθύνες απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους μου στη Ρωσία και την Ουκρανία», προσθέτει.


Χοντορκόφσκι: Μόνο μια επανάσταση μπορεί να ανατρέψει τον Πούτιν

Αλλα και ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας προτού έρθει σε σύγκρουση με το Κρεμλίνο, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή (25/2) ότι μόνο η επανάσταση μπορεί να ανατρέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι αναμένει από τον επικεφαλής του Κρεμλίνου να πατάξει περαιτέρω τις διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας του μετά την εισβολή στην Ουκρανία.


Ο 58χρονος Χοντορκόφσκι δήλωσε ότι ο Πούτιν ήθελε να καταλάβει την Ουκρανία, να καταστρέψει την άμυνά της και να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση μαριονέτα στο Κίεβο. Η Δύση θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με τον εξοπλισμό του λαού της, αλλιώς θα αντιμετωπίσει μια μακρά, και ενδεχομένως αιματηρή, κατοχή, είπε.

 ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]