ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Απάντηση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά σε Ερώτηση στη Βουλή

 


Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Απάντηση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά σε Ερώτηση στη Βουλή

 Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί και θα λάβει τα μέτρα που πρέπει για να κρατήσει όρθιο τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νικ. Καραθανασόπουλου σχετικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε ότι λόγω εξωγενών παραγόντων και ιδιαίτερα λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής. Υπενθύμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση και στην περίοδο της πανδημίας και στην κλιματική κρίση στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των παραγωγών. Με τον ίδιο τρόπο, τόνισε, στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και στην περίπτωση της ενεργειακής κρίσης.

Σε επισήμανση του κ. Καραθανασόπουλου ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά μόνο υποσχέσεις, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι τα 50 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι «θα». Ούτε η μείωση του ΦΠΑ είναι «θα», ούτε οι πέρα από κάθε προηγούμενο αποζημιώσεις που έχει πληρώσει ο ΕΛΓΑ το 2021 είναι «θα».

Τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, θα γίνουν ανακοινώσεις για να εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί. Ανάλογες διευκρινίσεις θα γίνουν και για το 7% για τις ζωοτροφές. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις ώστε ο αγρότης, ως σύγχρονος επιχειρηματίας της υπαίθρου, να έχει και ο ίδιος και η ελληνική οικονομία, το μεγαλύτερο όφελος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]