ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων-Καταγγελία για αναβολή των εκλογών στο σύλλογο εργαζομένων

 


Καταγγέλλουμε τους εκπρόσωπους  του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ , του ΕΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι ανέβαλαν επ αόριστον τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων (η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έληξε στις 31-12-2021) και άφησαν στην πράξη απροστάτευτους τους εργαζόμενους του Συλλόγου απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών, απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη. 

Τώρα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: ενώ η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει, χωρίς καν να διορίσουν διοίκηση συγκεντρώθηκαν μεταξύ τους, βάφτισαν τη συγκέντρωση τους συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους βγάζοντας ανακοινώση με δήθεν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν υπάρχει.

Συνάδελφοι, 

Οι εκλογές ενός Σωματείου και η θητεία κάθε διοίκησης δεν είναι γραφειοκρατική λεπτομέρεια. Τα σωματεία έχουν εκλογές για να εκλέγουν οι εργαζόμενοι αυτούς που κρίνουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπούν. Η θητεία τελειώνει για να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι εκ νέου σε εκλογές ώστε με το κριτήριό του ο κάθε εργαζόμενος να ελέγξει τους εκπροσώπους του :  είτε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του ή να αλλάξει την ψήφο του με βάση τα συμπεράσματα που έβγαλε. 

Για να αποφύγουν τον έλεγχο των εργαζόμενων με τις εκλογές, μπροστά στον κίνδυνο να μην έχουν πλέον τις 5 από τις 9 έδρες του Συλλόγου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΕΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθούν με παρελκυστικό τρόπο να αντικαταστήσουν τη λειτουργία του Συλλόγου από ένα άτυπο μάζεμα πρώην συνδικαλιστών σαν αυτό που έκαναν τη Δευτέρα.  

Στην προσπάθεια τους όμως να μην γίνουν εκλογές, ζημιώνουν την ίδια την οργάνωσή μας, το σωματείο μας. Αυτό που κάνει κι ο νόμος Χατζηδάκη όταν δημιουργεί προϋποθέσεις για άμαζες διαδικασίες και για νοθείες πχ  με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το ίδιο χατίρι στην εργοδοσία κάνουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων αλλά με το δικό τους τρόπο. Όπως επιδιώκει να αποδυναμώσει τα σωματεία ο νόμος Χατζηδάκη για να μην μπορούν να εκφράζονται οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν, έτσι και το άτυπο μάζεμα των πρώην συνδικαλιστών και οι δήθεν αποφάσεις δεν εκφράζουν κανένα, δεν έχουν καμία απολύτως δύναμη. Αποστολή της εργοδοσίας..εξετελέσθη άριστα !  

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Όσο δεν ορίζεται ημερομηνία εκλογών, όσο δεν υπάρχει εκλεγμένο ή διορισμένο διοικητικό συμβούλιο, δεν υπάρχει ο φορέας που θα προκηρύξει εκλογές για την ομοσπονδία οι οποίες πρέπει να γίνουν μέχρι τις 17 Απρίλη. Το άτυπο μάζεμα πρώην συνδικαλιστών που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως διοίκηση του Συλλόγου όχι μόνο μας αφήνει ανοχύρωτους στο Νόμο Χατζηδάκη, αλλά αν συνεχίσει αυτή την πρακτική θα αφήσει και ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας εκτός Ομοσπονδίας. 

Τους καλούμε για ακόμα μια φορά να ορίσουν ημερομηνία Εκλογοαπολογιστικής  Συνέλευσης ώστε να προχωρήσουμε σε εκλογές για νέο ΔΣ και αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]