Δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων – Στο “χορό” και οι Δήμοι με τις Περιφέρειες

 Τις απευθείας αναθέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμπλέκουν στις “κοκορομαχίες” τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως μπορείτε να δείτε στις κατωτέρω Ανακοινώσεις τους.



Εάν, πάντως, ισχύουν τα νούμερα που αναγράφονται στη Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, τότε στο χρονικό διάστημα 2020-2021 οι απευθείας αναθέσεις μόνο του Κεντρικού Κράτους ήταν 1,7 δισεκατομμύρια (!),  ενώ οι απευθείας αναθέσεις Δήμων και Περιφερειών την ίδια χρονική περίοδο φαίνεται να ανέρχονται στο ένα δισεκατομμύριο (2,7 – 1,7).


 


Συγκεκριμένα, η Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, έχει ως εξής:


«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά τη “συριζαϊκή λογιστική” και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά. Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ.


Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2.7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των  Περιφερειών, αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς.


Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δις.


Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα.


Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς.


Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του.


Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων».


 


Προηγουμένως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς τα νούμερα είχε αναφέρει:


« Μιλούσαμε για 5 δισ. ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις.  Σήμερα, το ποσό ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ! Πρόκειται για γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα.


4 δισ. ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και


2,7 δισ. σε απευθείας αναθέσεις,


ενώ την πανδημία αφορούσαν μονάχα 320 εκατ. ευρώ. (...) »

airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]