Πρέβεζα:Συνεχίζεται το κύμα αντιδράσεων για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής-

 


Τι δήλωσαν στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Μπάρκας, Ιωάννης Μπούρης

Συνεχίζεται το κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας από απόφαση της Συγκλήτου με την οποία αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Γ.Σ του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής για μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα.

Μιλώντας στη δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με τη δημοσιογράφο Αθηνά Παππά ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας χαρακτήρισε την απόφαση πέρα και έξω από οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λογική . Ο κ. Μπάρκας που συμμετείχε και στη συνεδρίαση της συγκλήτου στήριξε με την εισήγησή του την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα. Ο ίδιος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση δηλώνοντας παράλληλα παρών στον αγώνα για την παραμονή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Η γνωμοδότησή της συγκλήτου έχει γνωμοδοτικό και όχι οριστικό χαρακτήρα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας θα πουν την τελευταία λέξη. Σύμφωνα με τον ίδιο στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα γίνει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Γιαννάκης δήλωσε παρών στον αγώνα σε συνεργασία με όλους τους αιρετούς φορείς για να ανατραπεί η πρόθεση της συγκλήτου σημειώνοντας "θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων για παραμονή του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής στην Πρέβεζα".

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση σε όλους σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μπούρη, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδευμένη κίνηση από μερίδα καθηγητών. Ο ίδιος ανέφερε ότι παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών της Πρέβεζας και η κοινωνία πρέπει να μάθει την αλήθεια . Ο κ. Μπούρης σημείωσε ότι η απόφαση δεν είναι οριστική, ανέφερε ότι είναι άξιο απορίας πως τέθηκε το θέμα στην Πρέβεζα όταν ανάλογη κίνηση δεν έχει γίνει από κανένα άλλο τμήμα της χώρας και εξήγησε ότι το τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, διδακτικό προσωπικό, μεταπτυχιακό και δεν είναι στα τμήματα που έχουν χαρακτηριστεί με “κόκκινο” από το υπουργείο.

Το θέμα της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 18:00 δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας και ταυτόχρονα μέσω webex και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]