ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρία Θεοδωρίδου:Ισχυρή προστασία επαναλοίμωξης από την Όμικρον για όσους νόσησαν με τις παραλλαγές Α,Β και Δ

 


Τα θέματα που επικρατούν στην   παγκόσμια αρθρογραφία   όπως είπε νωρίτερα  κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας   η κα Θεοδωρίδου είναι η παραλλαγή Όμικρον και η ενδεχόμενη χορήγηση 4ης δόσης κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον η κα Θεοδωρίδου σημείωσε πως διανύουμε μία περίοδο που οι γνώσεις  συνεχώς μεταβάλλονται με τα βασικά της χαρακτηριστικά να  είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα ,η ανοσολογική διαφυγή και η αυξημένη δυνατότητα του ιού για επαναλοιμώξεις.

Η φυσική νόσηση   από τα στελέχη  Α,Β   και Δ προστατεύει όπως είπε  ισχυρά από την επαναλοίμωξη με Όμικρον σε ποσοστό 90%.Αντίθετα η προστασία από τη φυσική νόσηση με Όμικρον ανέρχεται σε ποσοστό 60%.

Η φυσική ωστόσο προστασία ,όπως υπογράμμισε ,δεν είναι ίδια για όλα τα άτομα ,υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να την τροποποιούν όπως η ηλικία ,η βαρύτητα της κλινικής νόσου ή και υποκείμενα νοσήματα .

Για την 4η δόση η κα Θεοδωρίδου  ανέφερε πως σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Ισραήλ για τη χορήγησή της σε άτομα άνω των 60 ετών με εμβόλια MRNA 4 μήνες μετά την 3η δόση τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως διπλασιάζει την αντίσταση στη λοίμωξη με την παραλλαγή Όμικρον και τριπλασιάζει την προστασία έναντι των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]