Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Ένα καρναβάλι προκαλεί συνωστισμό – Η επιδημία δεν έχει τελειώσει

 


Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πανδημία του κορονοϊού και αναφέρθηκε στις Απόκριες και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά και για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος πριν αναφερθεί στις Απόκριες σημείωσε πως άγνωστο παραμένει «πόσο θα βλέπουμε τόσους θανάτους καθημερινά» εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο εκτίμησε πως δεν νομίζει «να κρατήσει πολλές ημέρες ακόμα».


«Η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, είμαστε σε μια καλύτερη φάση. Έχουμε δει άλλες τέσσερις φορές αποκλιμάκωση. Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε κι άλλα κύματα, το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι και θανατηφόρα», πρόσθεσε.


Σε ερώτηση για τις Απόκριες σημείωσε: «Η επιδημία ακόμα υπάρχει, ένα καρναβάλι θα προκαλέσει συνωστισμό. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά».


Τόνισε πως, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο ίδιος εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι η ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε. 


Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα, λέγοντας πως το ζήτημα είναι πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι, γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]