Ιωάννινα «Μιλώντας ελληνικά στα πέρατα του κόσμου» Διαδικτυακή εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου

 


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η οποία έχει οριστεί  9 Φεβρουαρίου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Μιλώντας ελληνικά στα πέρατα του κόσμου». 


Επίσημη παρουσίαση: 12/2 και ώρα 12 το μεσημέρι


  https://youtu.be/PcpHf-lsl6s


Πρόκειται για μία συζήτηση με  ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, οι οποίοι αγάπησαν, έμπρακτα, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό και μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις τους. Πιο συγκεκριμένα, η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου παρουσιάζει το θέμα και κάνει μία σύντομη αναδρομή στο κίνημα του φιλελληνισμού. Στη συνέχεια, η ποιήτρια Βούλα Μέμου μας συστήνει τον Ινδό ποιητή Ujjal Ghosh, ο οποίος επιδίδεται στη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων από τα ελληνικά στα ινδικά και το αντίστροφο φέρνοντας κοντά, με αυτόν τον τρόπο, τους δύο μεγάλους πολιτισμούς. Επιπλέον, συμμετέχει στην «Ελληνική Λέσχη Κύκλος», που ασχολείται με τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού. Ακολουθεί ο λογοτέχνης Νίκος Παπακωνσταντόπουλος συστήνοντάς μας τους Ελβετούς φιλέλληνες οδοντιάτρους Julien Grivel και Alain Morgantini, οι οποίοι, επί σειρά ετών, προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα. Και τέλος, ο Έλληνας ιστορικός ερευνητής Χάρης Κουδούνας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Ιταλία και διδάσκει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του.

Ο μαθητής του 2ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιωαννίνων, Απόστολος Τσόλας, μας διαβάζει ένα απόσπασμα από το «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και ολοκληρώνουμε με ένα βίντεο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που δείχνει ότι τα ελληνικά τα μιλούν στα πέρατα του κόσμου!


Συντονισμός: Μαρία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]