ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Εγκατέλειψε 7 νεογέννητα κουταβάκια στην Πεδινή ...Έκκληση για βοήθεια


 Ένα ακόμα περιστατικό εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων γνωστοποίησε στη σελίδα της στο facebook η Animal Actinon Ioannina απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να επιβιώσουν αυτά τα πλάσματα ....

Αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται:


"Επτά κουταβάκια νεογέννητα εγκατέλειψε συμπολίτης μας στη Πεδινή, μετά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πίσω από κάβα ποτών. 

Βάσει μαρτύρων, αυτός που τα εγκατέλειψε, οδηγούσε κόκκινο μηχανάκι που έχει πίσω κόκκινο τελάρο και είναι γύρω στα 50-55 ετών. Χωρίς ίχνος συναισθημάτων μέσα του, έβγαλε τα κουταβάκια από το τελάρο, τα πέταξε στο δρόμο και έφυγε. 

Όπως μας έχουν πει το μηχανάκι αυτό είναι γνωστό στη πόλη. 

Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό, να βοηθήσουμε έγκαιρα την αστυνομία στο έργο της, καλέστε μας ανώνυμα αν προτιμάτε, να μας τις δώσετε. 

Αν πάλι προτιμάτε να τον καλύψετε μη παραπονιέστε για τα τόσα αδέσποτα στους δρόμους. 

Δυστυχώς επειδή εργαζόμαστε πολλές ώρες, εμείς δεν φιλοξενούμε νεογέννητα καθώς δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε την σίτιση που έχουν ανάγκη για την ηλικία τους. Παρόλα αυτά για το Σαββατοκύριακο που δεν εργαζόμαστε μπορούσαμε να τα κρατήσουμε μέχρι να βρεθούν εθελοντές οι οποίοι έχουν ελεύθερο χρόνο και μπορούν να τα ταΐζουν για λίγες μέρες ανά 4-5 ώρες μέχρι να μπορούν να τρώνε μόνα τους. 

Επειδή έγινε καταγγελία από συμπολίτη μας όμως στην αστυνομία για το περιστατικό, η αστυνομία θέλησε τα κουταβάκια να τα παραλάβει ο Δήμος που είναι βάση νόμου υπεύθυνος για τα αδέσποτα, και όχι εμείς. 

Έτσι τα κουταβάκια τα παρέλαβε ο υπεύθυνος του Δήμου για τις περισυλλογές, που και αυτός μόνο το Σαββατοκύριακο μπορεί να τα φροντίσει, καθώς την Δευτέρα που θα πάει στην εργασία του στο καταφύγιο, θα τα πάρει μαζί του. 

Τα κουταβάκια δεν θα επιβιώσουν αν πάνε στο καταφύγιο. Επτά ψυχές που τις πέταξαν στο τσιμέντο και αύριο θα ήταν παγωμένες θα φύγουν άδικα. 

Το καταφύγιο στις 15:00 κλείνει και μέχρι την επόμενη μέρα τα κουταβάκια θα μένουν νηστικά, άρα βέβαιος θάνατος. 

Ζητούνται εθελοντές να αναλάβουν όσα μπορεί ο κάθε ένας και μόλις μεγαλώσουν σε λίγες μέρες θα τα αναλάβει ο Δήμος. 

Φιλόζωοι όσοι έχετε ελεύθερο χρόνο βοηθήστε τα να ζήσουν μέχρι να πάνε καταφύγιο. Φιλοξενήστε όσα μπορείτε. 

Και όσοι δείτε στο δρόμο σας τον οδηγό με το χαρακτηριστικό μηχανάκι στην πόλη να ξέρετε πως είναι εκείνος που άφησε 7 ψυχές να πεθάνουν παγωμένα, μακριά από την μαμά τους. 

Ελπίζουμε να βρεθούν άνθρωποι να τα φροντίσουν για λίγες μέρες για να μη πάνε στο καταφύγιο την Δευτέρα. 

Όσοι δεν μπορείτε να φιλοξενήσετε, παρακαλούμε κοινοποιήστε μήπως δούνε την ανάρτηση εκείνοι που μπορούν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]