ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

5 χρόνια εχουν συμπληρωθεί με τα μειωμένα βοηθήματα τέκνων στους Στρατιωτικούς.Στη Βουλή η επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπειρου απο τον Βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα


 ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο


Θέμα: «Χορήγηση Βοηθήματος Επαγγελματικής Αυτοτέλειας Τέκνων ε.ε. και ε.α. Στελεχών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»


Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την υπ' αριθμ.: 9/2022/03-02-2022 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση καταβολής ολόκληρου του βοηθήματος τέκνων στελεχών, στων οποίων έχουν γίνει κρατήσεις από τη μισθοδοσία τους εδώ και 25 έτη. Αναλυτικά αναφέρουν ότι, εδώ και πέντε (5) χρόνια δεν πραγματοποιείται ολόκληρη η καταβολή του εν λόγω βοηθήματος, καθώς από την ψήφιση του Ν. 4472/ 2017 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπολογισμού του ύψους του υπολειπόμενου ποσού και της χρονικής περιόδου καταβολής. Ωστόσο κατά την υπ΄αριθμ.: Φ.900α /48941/17627/ 23-03-2021 απάντησή σας σε σχετική αναφορά μου, σημειώνατε ότι η αρμόδια επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, για το οποίο περίπου ένα χρόνο μετά δεν έχουμε καμία εξέλιξη, παρά μόνο μια ανεξήγητη στασιμότητα και αδράνεια. Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας την επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. και να δοθεί, επιτέλους, λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς εδώ και χρόνια δεν λαμβάνουν χιλιάδες τέκνα στελεχών το βοήθημα που τους αναλογεί, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.


Ο αναφέρων Βουλευτής


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Βουλευτή Άρτας  Χρήστο Γκόκα   που άμεσα υπέβαλε την αναφορά  με την επιστολή μας δείχνοντας για άλλη μια φορά  το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς  της περιοχής μας  και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]