ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Κύριο πρόβλημα στους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους οι μεταθέσεις-Άμεση θέσπιση αμετάθετου με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας

   


Η Ένωση μας    γίνεται δέκτης αναφορών πολλών συναδέλφων που βλέπουν για άλλη μια χρονιά το θέμα των συνεχών μεταθέσεων προσωπικού του Στρατού Ξηράς να απασχολεί και να προκαλεί προβληματισμό σε αυτούς και τις οικογενειές τους ειδικά με τις τελευταίες αλλαγές στην Υπουργική απόφαση .      


           Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου   στα δέκα χρόνια λειτουργίας της έχει επανέλθει πολλές φορές στο θέμα αυτό   και μέσω της Ομοσπονδίας μας αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει η παραμικρή βελτίωση, γεγονός που μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά   ,απογοήτευση και αγανάκτηση στα μέλη μας, Στρατιωτικούς .


           Σε συνέχεια των  παραπάνω   να επανέλθουμε σε μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις των στρατιωτικών που αποτελεί η παραχώρηση δικαιώματος μετακίνησης σε Φρουρά της επιθυμίας τους ή πλησίον αυτής και εν συνεχεία παραμονή εκεί επ' αόριστο («αμετάθετο»), μετά τη συμπλήρωση 30   ετών υπηρεσιών από κατατάξεις. στις Ένοπλες Δυνάμεις.


           Οι στρατιωτικοί ως κοινωνική ομάδα, βρίσκονται υπό συνεχή μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα και ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης και των νησιών του Αν. Αιγαίου, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, για την κάλυψη των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών.


Απαιτείται ενδιαφέρον και βούληση από την πλευρά της Πολιτείας για την επίλυση προβλημάτων και την ανακούφιση του χαμηλού κυρίως στρατιωτικού προσωπικού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και τις συνεχείς μισθολογικές περικοπές, αδυνατώντας πλέον να συντηρήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του.


            Πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από τη θέση του αμετάθετου :


α. Παράταση παραμονής στην ενεργό υπηρεσία   του προσωπικού που έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα   και το οποίο διαχωρίζει την πλέον παραγωγική φάση της σταδιοδρομίας του.


β. Σταθερός οικογενειακός προγραμματισμός (απόκτηση κατοικίας, σπουδές τέκνων, εργασία συζύγου κλπ), χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές. Παρέχεται στους συζύγους των στρατιωτικών, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, η δυνατότητα αναζήτησης μόνιμης απασχόλησης, ώστε να συμβάλουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.


γ. Αύξηση παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των ευεργετούμενων στελεχών, με εντατικοποίηση του ρυθμού εργασίας, μακριά – κατά το δυνατόν – από προβλήματα οικογενειακής και οικονομικής φύσεως.


δ. Μείωση δαπανών που καταβάλλει η Υπηρεσία για τις μετακινήσεις των μετατιθέμενων.


ε. Ξεριζώνεται ως νοοτροπία η προσφιλής συνήθεια της προσφυγής σε πλάγια μέσα για το θέμα των μεταθέσεων.


στ. Εξάλειψη φαινομένων απώλειας της οικογενειακής συνοχής, λόγω της διατήρησης 2 και 3 κατοικιών. Το εν λόγω φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα συχνές διαζεύξεις συζύγων και εμφάνιση ψυχοσωματικών διαταραχών στα παιδιά λόγω του ασταθούς οικογενειακού ή κοινωνικού περιβάλλοντος.


          


           Κατόπιν τούτου, προτείνεται η ενσωμάτωση στο ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.3883/2010), τροποποιητική προσθήκη, όπως παρακάτω :


«Μετά τη συνέλευση της πραγματικής υπηρεσίας 30 ετών, το στέλεχος που τυγχάνει έγγαμος/η με ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, μετατίθεται υποχρεωτικά σε Μονάδα ή Υπηρεσία της πόλης προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί σε Μονάδα ή Υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ που απέχει το ανώτερο 40 χιλιόμετρα οδικώς από αυτήν (την πόλη) και πάντα εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους, με δυνατότητα παραμονής μέχρι τη συνταξιοδότηση ή την αποστρατεία του στελέχους.».


                Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την επίλυση του θέματος που θα βοηθήσει χιλιάδες συναδέλφους αλλά κυρίως στηρίζουν και υποστηρίζουν τις ίδιες τις οικογένειές τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]