ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΕΛΟΠΥ συμμετείχε στο 3ο BlueTALK με θέμα τα Επαγγέλματα της Θάλασσας

 


Οι ευκαιρίες απασχόλησης στην ιχθυοκαλλιέργεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 3ου blueTALK με τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ


To 3ο blueTALK, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, είχε σαν στόχο να βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν τα Επαγγέλματα της Θάλασσας και να βρουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει στη Γαλάζια Οικονομία. Στις συζητήσεις που αφορούσαν τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) εκπροσώπησε η Iσμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.


To 3ο blueTALK μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece στο Facebook με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου, όπως ο κ. Σάββας Σμυρνάκης, Ιχθυολόγος, Πρόεδρος Ιχθυεμπόρων Ιχθυόσκαλας Πειραιά και ο κ. Νίκος Θεράπος, Διευθυντής Πολιτικής και Οικονομικών Enaleia.


Η Ισμήνη Μπογδάνου, εκ μέρους της ΕΛΟΠΥ και των 22 εταιρειών-μελών της, τόνισε ότι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, εξαγωγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και σήμερα απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερα από 12.000 άτομα σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες, νησιωτικές περιοχές. Η κα Μπογδάνου αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες εργασίας στην ιχθυοκαλλιέργεια και στα κίνητρα που δίνονται στους εργαζόμενους, καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές απασχόλησης για τις γυναίκες, σε διάφορους τομείς όπως οικονομικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διασφάλιση ποιότητας, HR, περιβαλλοντολογία, βιολογία, ιχθυολογία – από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τις ιδρυτικές και διευθυντικές θέσεις. 



Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)


Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος δύο διεθνών αναγνωρισμένων Οργανώσεων, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), γεγονός που αναδεικνύει έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.  

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει Ερευνητικά Προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών για τον κλάδο σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]