ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένωση Γονέων μαθητών Δ.Ιωαννιτών: Παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους μαθητές την Παρασκευή 25/2 στο Δικαστικό Μέγαρο

 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2 στις 9 το πρωί 

στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

ΟΧΙ στην  ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.

Η Ένωση Γονέων μαθητών Δ.Ιωαννιτών καλεί γονείς,  μαθητές και εκπαιδευτικούς  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων την Παρασκευή 25/2, στις 9 το πρωί. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους  μαθητές που δικάζονται επειδή υλοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις των Μαθητικών Συμβουλίων του σχολείου τους, προχώρησαν το 2020 σε  αγωνιστικές κινητοποιήσεις προβάλλοντας  υπαρκτά προβλήματα.

Η δίωξη των μαθητών του Λυκείου Ανατολής προκλήθηκε από τυφλή ονομαστική μήνυση της διευθύντριας κατά τεσσάρων μαθητών του σχολείου με αιτιολογικό την «παράνομη κατάληψη» και  «διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος».  

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά: Θέση των συλλογικών οργάνων των γονέων είναι ότι το σχολείο μπορεί και πρέπει να λύνει τα όποια προβλήματα προκύπτουν στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας, με διάλογο, επικοινωνία, συνεννόηση όλων των μελών (εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών). Η όποια κίνηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων - ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος με μια  μορφή αγώνα των μαθητών  - είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Πολύ δε περισσότερο όταν προκαλείται  από εκπαιδευτικούς. Το μαθητικό κίνημα έχει τη δική του αυτοτέλεια  και η επιλογή των μορφών πάλης είναι υπόθεση των ίδιων των μαθητών. Η μόνη υποχρέωση που έχουν, είναι να περιφρουρούν τις κινητοποιήσεις τους από προβοκατόρικα στοιχεία που αποσκοπούν να δυσφημίσουν τον αγώνα τους.

Με την παρουσία μας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο την Παρασκευή 25/2 θέλουμε να εκφράσουμε την καταδίκη των αυταρχικών συμπεριφορών  και των αντιπαιδαγωγικών μεθοδεύσεων ενάντια στους μαθητές. Να απαιτήσουμε  τον τερματισμό κάθε δίωξης. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με τις μορφές που επιλέγουν οι μαθητές, οι μηνύσεις εναντίον τους  δεν αποτελούν λύση, αλλά ομολογία αποτυχίας, είναι αντιπαιδαγωγική και έξω από το πνεύμα της εκπαίδευσης. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]