ΚΚΕ(μ-λ) Ιωάννινα: Aντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση-Παρασκευή 18/2 18:00 Περιφέρεια


 ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Όλοι στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

Παρασκευή 18/2 18:00 Περιφέρεια

Επικίνδυνες, κατά γενική ομολογία, είναι οι εξελίξεις για τους λαούς καθώς τα σύννεφα του πολέμου συγκεντρώνονται στο μέτωπό της Ουκρανίας. Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και Ρωσία επιδίδονται σε έναν σκληρό ανταγωνισμό, με διπλωματία πολεμικών δηλώσεων και συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων.

Στόχος των ΗΠΑ η περίσφιξη του κλοιού γύρω από τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Ρωσία, μέσα από την επέκταση του ΝΑΤΟ και τον στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο μιας σειράς χωρών, μεταξύ αυτών και την Ουκρανία. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, διεκδικεί και αυτή με τη σειρά της αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο, θέτοντας σθεναρά τις κόκκινες γραμμές της και στοχεύοντας στον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας και το φρενάρισμα της ΝΑΤΟικής επέκτασης, για την προώθηση των δικών της ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Από κοντά εμπλέκονται και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, με τις αντιθέσεις τους και χωρίς ενιαία στάση, με αποτέλεσμα το κουβάρι των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών να στρατιωτικοποιείται όλο και περισσότερο και να εξαπλώνεται σε κάθε άκρη της γης. 

Τα Βαλκάνια και όλη η γύρω από τη χώρα μας περιοχή, από την Αν. Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη θάλασσα και από τη Β. Αφρική μέχρι τη Μ. Ανατολή, βρίσκονται σε αναβρασμό. Οι οξυμένες αντιθέσεις των αστικών τάξεων της περιοχής, στο πλαίσιο της όξυνσης των αντιθέσεων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μεγαλώνουν τους πολεμικούς κίνδυνους για το λαό μας και τους γείτονες λαούς. Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων είναι τα καραβάνια των ξεριζωμένων που όταν δε χρησιμοποιούνται σα διαπραγματευτικό χαρτί, από τις άρχουσες τάξεις των χωρών στις οποίες βρίσκονται, πνίγονται στα σύνορα, ¨επαναπροωθούνται¨ ή φυλακίζονται σε κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες.

¨Συμφωνίες¨, όπως η πρόσφατη ελληνογαλλική και η πρόσφατη ελληνοαμερικανική, έχουν ως αποτέλεσμα από το Αιγαίο μέχρι τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη η χώρα να φορτώνεται συνεχώς με εξοπλισμούς και να παραδίδεται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ως βάση. Πρακτικά, η αστική τάξη της χώρας, στο πλαίσιο της εξάρτησής της στους δυτικούς ιμπεριαλιστές, μετατρέπει  τη χώρα σε ορμητήριο και στόχο πολέμου. Για αυτό, η σοβαρή στρατιωτική και γεωπολιτική εμπλοκή της χώρας μας σε μια σειρά αντιπαραθέσεις και εν δυνάμει πολεμικά μέτωπα και σε διαρκή κόντρα με την αστική τάξη της Τουρκίας, για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, είναι άδικη και επικίνδυνη για το λαό.

70 χρόνια από την ίδρυση του νατοϊκού σφαγείου, οι λαοί βίωσαν την πολεμική διάλυση χωρών, τη φτώχεια, την προσφυγιά. Η ιστορία δείχνει ότι η εμπλοκή της χώρας, μόνο κίνδυνο φέρνει και καθόλου προστασία. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους όπως μας προορίζουν. Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης του λαού για ψωμί, δουλειά, ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]