ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Συλλαλητήριο Πέμπτη 17 Φλεβάρη

 


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ

6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: Ενάντια στην ακρίβεια, 

για την προστασία του εισοδήματος και την υγεία του λαού!


Ως εδώ και μη παρέκει.

Δε δεχόμαστε να στερούμε απ τις οικογένειές μας και τα σπίτια μας βασικά είδη διατροφής, να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ μπροστά στους λογαριασμούς του ρεύματος, να ξεπαγιάζουμε στα σπίτια μας, να αδυνατούμε να πληρώσουμε το νοίκι για τη στέγη μας, να στερούμε από τα παιδιά μας τα βασικά. 

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, την ανεργία, τη δουλειά-λάστιχο.

Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ατομική ευθύνη και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας μας, με το έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού.

     Η ακρίβεια, η ανεργία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στην υγεία, στις φυσικές καταστροφές δεν είναι φυσικά φαινόμενα, είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ιός και αρρώστια είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που ολοένα και συχνότερα, πιο επιθετικά μας δείχνει τα δόντια και τα νύχια του, για τα κέρδη των λίγων.

     Δύο χρόνια πανδημίας με περισσότερους από 24.000 νεκρούς αποδείχτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι έχουμε απέναντι μας ένα κράτος εχθρικό μέχρι το μεδούλι για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Με σφοδρότητα αναδείχθηκε  το χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και την πραγματικότητα που βιώνουμε. Αποδείχτηκε ότι ο λαός έχει απέναντί του ένα σύστημα που για τη θωράκιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζει και τις πιο στοιχειώδης ανάγκες.  Ο λαός έχει απέναντί του το κράτος των εργοδοτών που βλέπει τον ιό σαν «ευκαιρία» για να οξύνει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια που διαμορφώνουν και την ακρίβεια παντού, βάζουν φωτιά στο λαϊκό εισόδημα. Την ώρα που από κοινού ψήφισαν και υλοποιούν την απελευθέρωση της ενέργειας  η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα μαλώνουν για το ποιος θα διαχειριστεί και θα μοιράσει καλύτερα τα δισεκατομμύρια της πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού στους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ώρα που τσακώνονται για τη μοιρασιά του ταμείου ανάκαμψης μας αλυσοδένουν με τα προαπαιτούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Την ώρα που μας καταδικάζουν στην ακρίβεια και τη φτώχεια μπουκώνουν με δεκάδες δις στους επιχειρηματικούς ομίλους με το νέο αναπτυξιακό νόμο. Είναι πρόκληση για όλους μας να μας δίνουν «καθρεφτάκια» και να μας κλέβουν τα λεφτά μέσα από τις τσέπες. Να μας εμπαίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του για μεγαλύτερη στήριξη στο λαό «μέσα στα όρια της ΕΕ».

Δε μπορούμε να ανεχτούμε να ζούμε με τον τσακισμένο μισθό που συναποφάσισαν με τους άθλιους αντεργατικούς νόμους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (Βρούτση – Αχτσιόγλου – Χατζηδάκη). Που ορίζουν πάντα τον κατώτατο με κριτήριο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των ομίλων. Δεν μας ξεγελούν με τις ανακοινώσεις πλειοδοσίας για αυξήσεις στους μισθούς, το τσάκισμα της τιμής της εργασίας μας είναι προϋπόθεση για τα κέρδη τους. Έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων και είναι μόνιμο προαπαιτούμενο, και στην  περίοδο της κρίσης και στις περιόδους ανάπτυξης.


Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση. 

       Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, οι ηρωικοί αγώνες των εργατών στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ,  στα E-FOOD , οι αγώνες των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οι αγώνες δύο χρόνια τώρα κόντρα σε απαγορεύσεις και καταστολή, το μεγάλο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στην πόλη μας, η σπίθα που παραμένει αναμμένη στα μεγάλα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς μπορεί και θα φουντώσει για τη διεκδίκηση ενιαίας συλλογικής σύμβασης στα πτηνοσφαγεία (ΠΙΝΔΟΣ – ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΡΤΑΣ). Θα φουντώσει η οργάνωση και η διεκδίκηση στα εργοστάσια μπροστά στις ανακοινώσεις για τα ιλιγγιώδη κέρδη τους και τα αναπτυξιακά τους σχέδια στο ΒΙΚΟ, το ΧΗΤΟ και τη ΔΩΔΩΝΗ. Θα κερδίσουν οι εργάτες της ΤΕΡΝΑ  Συλλογική Σύμβαση και Βαρέα – Ανθυγιεινά. Θα σπάσει η τρομοκρατία των εργαζομένων στα super market, στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Οργανώνουμε– κλιμακώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης

Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. 

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]