Ιωάννινα:Yποτυπώδη... πεζοδρόμια

 Οι είσοδοι των πόλεων, ειδικά εκεί όπου υπάρχει αεροδρόμιο, είναι σε όλες τις πόλεις του κόσμου υποδειγματικές. Είναι άλλωστε η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης όταν μεταβαίνει από το αεροδρόμιο στο κέντρο. Εξαίρεση, φυσικά, η πόλη μας. Εδώ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια η λέξη πεζοδρόμιο ήταν στη συγκεκριμένη περιοχή σχεδόν άγνωστη.



 



Το αεροδρόμιο λοιπόν αναβαθμίστηκε (τρόπος του λέγειν), η είσοδος όμως παρέμεινε η ίδια. Και μόνο τώρα που η πόλη δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα παράτυπων μεταναστών (συγκριτικά με την υπόλοιπη  περιφέρεια και αφού μία από τις δομές  υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο) ο Δήμος φιλοτιμήθηκε να ρίξει λίγο τσιμέντο και να φτιάξει κάποια υποτυπώδη πεζοδρόμια. Και βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα, μόνο πρωτεύουσα πόλη δε θυμίζει. Κι εκείνες οι στάσεις, από άλλη εποχή...





Μια πόλη που –σημειωτέον- σκοπεύει να δώσει  5,2 εκατομμύρια ευρώ για μερική ανάπλαση (τρόπος του λέγειν) της κεντρικής της πλατείας αλλά δεν έχει για πεζοδρόμια ή άλλα -πρώτης προτεραιότητας- έργα. Αφήστε που σε πολλούς δρόμους όπου μετά από δεκαετίες χαλικόδρομων έπεσε άσφαλτος τα πεζοδρόμια αφέθηκαν με το χαλίκι τους. Δεν υπάρχουν χρήματα βλέπετε για πλάκες!




Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]