Το pregame του αγώνα Εσπερίδες Καλλιθέας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC



Επιστροφή στη δράση μετά από περίπου 1,5 μήνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC αυτή την Κυριακή, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας τις Εσπερίδες Καλλιθέας στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Δουβίτσας, τόνισε ενόψει του επερχόμενου αγώνα στην πρωτεύουσα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε ξανά στο πρωτάθλημα. Υπήρχε μία μεγάλη διακοπή για την ομάδα μας, αρχικά λόγω του κορονοϊού και εν συνεχεία λόγω της μετάθεσης της αγωνιστικής δράσης στα πρωταθλήματα. Την Κυριακή ξαναρχίζουμε και όλες οι ομάδες θέλουν ένα χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν παίχτηκαν ούτε φιλικοί αγώνες παρά μόνο προπονήσεις. Όλες οι ομάδες είχαν θέματα με τον κορονοϊό, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Η δικιά μας ομάδα δυστυχώς το πέρασε δύο φορές, ένα γκρουπ παικτριών αρρώστησε την πρώτη φορά και μετά τα άλλα 6 κρούσματα τα είχαμε τη δεύτερη. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γινόταν για τη δύσκολη συνέχεια, με δεδομένο πάντα τα προβλήματα που είχαμε με τον κορονοϊό αλλά και με μικροτραυματισμούς. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, τις Εσπερίδες. Είναι ομάδα που απαρτίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από έμπειρες Ελληνίδες παίκτριες, κάποιες μάλιστα είναι πολύ ποιοτικές, συν μία Αμερικανίδα (σ.σ. Roxy Barahman) και μία Καναδή (σ.σ. Emily Potter), οι οποίες είναι εξαιρετικές. Η Barahman είναι καλή στο σκοράρισμα αλλά και τη δημιουργία ενώ η Potter είναι πολύ καλή στην επίθεση, μαζεύει πολλά ριμπάουντ αλλά έχει θεωρώ ένα μειονέκτημα στην άμυνα. Θα είναι ένα παιχνίδι ποιοτικό, όσον αφορά την τακτική. Πρόκειται για δύο καλά δουλεμένες ομάδες όπως είναι σε όλους εμφανές. Οι Εσπερίδες στηρίζονται στην άμυνά τους, καθώς παίζουν σκληρά στα όρια του φάουλ. Έχουν αρκετές παίκτριες που μπορούν να συνεισφέρουν, όμως αυτές που συνήθως ξεκινούν τους αγώνες, όπως οι Βιντσιλαίου, Πατεράκη και Κασάπογλου, είναι αυτές που «τραβούν περισσότερο το κουπί» στο χρόνο συμμετοχής. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις Εσπερίδες και ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε δουλέψει αρκετά όλη την εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή άμυνα των Εσπερίδων. Θεωρώ ότι έχουμε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα όσον αφορά τις ξένες παίκτριες καθώς εμείς έχουμε 4 και οι Εσπερίδες 2, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο παρκέ». 


Η Καναδή power forward/center του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Samantha Cooper, δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με τον αγώνα με τις Εσπερίδες Καλλιθέας: «Είχαμε κάποια θέματα με τον κορονοϊό στην ομάδα μας και φυσικά είχαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες. Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε. Όλη αυτή την περίοδο προπονούμασταν πάνω στα βασικά του αθλήματος και θεωρώ ότι ήταν καλό για εμάς, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις και θεωρώ ότι αυτό θα είναι καλό και θα φανεί στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ξανά προγραμματισμένους αγώνες να δώσουμε. Πρώτα πηγαίνουμε στην Αθήνα την Κυριακή για να αντιμετωπίσουμε τις Εσπερίδες. Έχουμε καλή διάθεση, θα παίξουμε σκληρά ως ομάδα και νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι». 


Η αριστερόχειρας guard/forward της ομάδας, Ασπασία Καλαμπάκου, πήρε στη συνέχεια το λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιτέλους ξαναμπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς είχαμε «βαλτώσει» λόγω της μεγάλης διακοπής. Νομίζω ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά τον τελευταίο καιρό παρά το ότι είχαμε κρούσματα κορονοϊού, όπως οι περισσότερες ομάδες άλλωστε. Είμαστε όλοι εδώ υγιείς και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Δουλέψαμε και προετοιμαστήκαμε καλά όλη την εβδομάδα για τα επόμενα παιχνίδια και κυρίως για το παιχνίδι με τις Εσπερίδες. Εύχομαι η συνέχειά μας να είναι λίγο καλύτερη, καθώς πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ ταλέντο και δεν έχουμε δείξει την πραγματική μας εικόνα, καθώς αδικούμε λίγο τους εαυτούς μας. Έχουμε ένα σερί παιχνιδιών και κανένας αγώνας δεν είναι βατός, καθώς μπορείς να κερδίσεις τον οποιοδήποτε αντίπαλο και αντίστοιχα μπορείς να χάσεις από τον καθένα. Πρόκειται για δύο επικίνδυνες ομάδες που θέλουν προσοχή, όμως με συγκέντρωση και λίγο παραπάνω προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα». 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]