ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

KKE (μ-λ) Κομματική οργάνωση Ιωαννίνων:Τραγική η κατάσταση στους χώρους δουλειάς - Σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενοι

 


Μαζικός αγώνας για μέτρα προστασίας, δωρεάν τεστ και άδειες για τους εργαζόμενους


Έναν εφιάλτη αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος της εργασίας το τελευταίο διάστημα, ύστερα από τη ραγδαία έξαρση του κορωνοϊού, που οδηγεί κάθε μέρα σε νέα ρεκόρ κρουσμάτων. Μπροστά σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται, η κυνικότητα και η αδιαφορία των κυβερνητικών επιτελείων είναι πραγματικά εξοργιστικές! Πιο φανερά και πιο προκλητικά από ποτέ, φορτώνουν τις συνέπειες της πανδημίας στις πλάτες του λαού και εφαρμόζουν την ανοσία της αγέλης, αφήνοντάς τον απροστάτευτο απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο. Στους χώρους δουλειάς, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη! Από τη μία η εργοδοσία αυθαιρετεί και δεν κάνει τίποτα σε επίπεδο προστασίας και από την άλλη... η κυβέρνηση απαντάει με μείωση των ημερών καραντίνας σε πέντε! 

“Πάρε ένα depon και έλα να δουλέψεις”, απάντησε η εργοδισία σε εργαζόμενους με συμπτώματα, τόσο στα Public  όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Στους περισσότερυς χώρους δουλειάς τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Μάσκες και γάντια δεν παρέχονται από την εργοδοσία, απολυμάνσεις των κτιρίων δε γίνονται, ενώ οι αποστάσεις δεν τηρούνται και οι εργαζόμενοι στοιβάζονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Σε συνδυασμό με την απόκρυψη κρουσμάτων από την εργοδοσία, η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη. Το παράδειγμα αλυσίδας επισιτισμού στη Θεσσαλονίκη, όπου η εργοδοσία απέκρυπτε από τους εργαζόμενους πως συνάδελφός τους νοσούσε με κορωνοϊό, μέχρι που εκείνος διασωληνώθηκε και πέθανε, είναι χαρακτηριστική...

Όταν ένας εργαζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι έχει κορονοϊό η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική. Καταρχάς, πρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά κανονικά ακόμα κ αν έχεις συμπτώματα ή έχεις έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα έως  ότου να βγει θετικό το rapid.

Για να πάρουν, μάλιστα,  οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τις πέντε μέρες κουτσουρεμένης άδειας, πρέπει να κάνουν pcr! Ενώ παράλληλα, πληρώνουν ένα σωρό χρήματα σε rapid. 

Ορισμένα στοιχειώδη μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπως η προληπτική καραντίνα στενών επαφών κρουσμάτων και οι άδειες ειδικού σκοπού έχουν πάει περίπατο. Φυσικά, η κυβέρνηση ρίχνει όλο το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.

 Κάθε εργαζόμενος νιώθει στο πετσί του την κοροϊδία και την αδιαφορία της κυβέρνησης που τον θεωρεί αναλώσιμο, αλλά και την ασυδοσία της. Όλοι οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν μπροστά στην πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, αγωνιούν πώς θα τα βγάλουν πέρα, τι απειλές και εκβιασμούς θα δεχτούν από την εργοδοσία. 

Απέναντι σε αυτή την τραγική πολιτική πρέπει ο κόσμος της δουλειάς να απαντήσει με μαζικό και οργανωμένο αγώνα! Να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην υγεία και στην ασφάλεια, να υπερασπιστεί τη δουλειά με δικαιώματα. 

Δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για κάθε εργαζόμενο και άνεργο - Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων - Καμία διάκριση σε βάρος των ανεμβολίαστων εργαζομένων

Ειδική αναρρωτική άδεια για όλο το διάστημα της νόσησης, με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη χωρίς επιπλέον διαδικασίες

Ειδική άδεια με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη για κάθε γονιό με παιδί που νοσεί

Μέσα και μέτρα υγειονομικής προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]