ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιστρέφουν τα Carrefour στην Ελλάδα

 

Στην Ελλάδα επιστρέφουν τα Carrefour εννέα χρόνια μετά την αποχώρηση της από της από την εγχώρια αγορά.
Η επιστροφή των Carrefour θα γίνει μέσω της εταιρείας «Retail & More», η οποία ανήκει κατά 51% στην Teleunicom AE θυγατρική του ομίλου ΑVE,όπως μεταδίδει το dikaiologitika.gr.



Ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία master franchise agreement, η οποία θα αφορά αρχικά στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του γαλλικού ομίλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία εξετάζεται να επεκταθεί και στην ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων σε μικρή κλίμακα, μέσω μικρών καταστημάτων και όχι μεγάλων όπως ήταν σύνηθες μέχρι τώρα.


Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νέα εταιρεία, αρχικά θα αναπτύξει τέσσερα μεγάλα καταστήματα και τέσσερα μικρότερα πόλης ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες Franchise, αλλά και η συνένωση μικρότερων τοπικών σούπερ μάρκετ.


Η Carrefour αποχώρησε από την ελληνική αγορά, το 2012, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας, ανακοινώνοντας ότι συμφώνησε με τον όμιλο Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. να του πουλήσει το μερίδιό της στην Carrefour- Μαρινόπουλος, το οποίο ανέρχονταν σε 50%.



Η απώλεια τζίρου και μεριδίων, καθώς και οι προβληματικές σχέσεις με αρκετούς εκ των προμηθευτών είχαν προκαλέσει τριγμούς στο ελληνογαλλικό σχήμα ήδη από το φθινόπωρο του 2011. Αν και η Carrefour-Μαρινόπουλος είχε τότε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (25%) το 2011, ο τζίρος της υποχώρησε κατά 8,3% και στις αρχές του 2012 κατά 15,9%.

πηγή dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]