Γιάννης Λαγός: Δεύτερο «όχι» στην αποφυλάκισή του - Απορρίφθηκε και η αίτηση της Πόπορη

 


Νέο δεύτερο «όχι» είπε την Τετάρτη (12/1) το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στον Ιωάννη Λαγό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.



Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση του Ι. Λαγού για αναστολή έκτισης της ποινής του, αυτή τη φορά ως απαράδεκτη. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στη σχετική τοποθέτησή του ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Ι. Λαγός και κατ’ επέκταση, η νέα αίτησή του θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.


Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κ. Πλεύρη.


Απορρίφθηκε και η αίτηση της Πόπορη

Ακόμη, σήμερα εκδικάστηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.


Το δικαστήριο απέρριψε και αυτή την αίτηση, κατά πλειοψηφία, ενώ την απόρριψή της ζήτησε και ο εισαγγελέας.


Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας αντετεινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

φωτό Eurokinissi

πηγή lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]