ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Κινητοποίηση σήμερα στο υπ. Υγείας για μέτρα προστασίας Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στα Ιωάννινα


 Διεκδικώντας σχολεία και πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού σήμερα Τρίτη στις 5.30 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων.


Με τα σχετικά καλέσματά τους, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ανάκληση των συγχωνεύσεων, πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαριότητας, νοσηλευτών κ.ά.), μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, δωρεάν ειδικές μάσκες, καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη, μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κ.ά.


Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τις σχολές και ειδική μέριμνα για την εξεταστική που ξεκινά το επόμενο διάστημα.


«Καταρρίφθηκε με το άνοιγμα των σχολείων το παραμύθι της κυβέρνησης ότι "όλα βαίνουν καλώς"», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με αφορμή τα χιλιάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν μόλις την πρώτη μέρα και άλλα προβλήματα που καταγράφτηκαν, όπως: Μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να κάνουν self test (δεν βρήκαν στα φαρμακεία, έπεφτε η πλατφόρμα, δεν βρήκαν ούτε στα σχολεία), άλλοι δεν πήγαν στο σχολείο, καθότι η έλλειψη μέτρων δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια, κ.ο.κ.


Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί σε έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις και αγωνιστικές πολύμορφες κινητοποιήσεις. Καλεί ακόμα σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι.


Από την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων χτες εκφράστηκαν σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, οι οποίες πέρα από την ανησυχία για τα ανύπαρκτα μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούνταν και από τα πολλά κενά εκπαιδευτικών που δεν αναπληρώνονται, την ύλη που συσσωρεύεται και δεν καλύπτεται κ.λπ.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε αποχές και καταλήψεις προχώρησαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Χτες σε κινητοποίηση βρέθηκαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, του 5ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών και του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας.


Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσης χτες το μεσημέρι οι ΕΛΜΕ και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι της πόλης, απαιτώντας σχολεία ασφαλή, ενώ σήμερα Τρίτη τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και μαθητές. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της πόλης την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο ΥΜΑΘ.


Ακόμα, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ πήραν απόφαση για πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Ιδρύματος αύριο Τετάρτη στις 12 μ., απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και διασφάλιση των κατάλληλων όρων πραγματοποίησης της επικείμενης εξεταστικής.


Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλία, εκπαιδευτικά σωματεία, σύλλογοι γονέων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας καλούν σε συνελεύσεις σε επίπεδο σχολείων και κινητοποιήσεις: Αύριο Τετάρτη, στη Λάρισα στις 2 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και στα Τρίκαλα στη 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στα Γιάννενα προχωρούν την Πέμπτη 13 Γενάρη στη 1 μ.μ. γονείς και εκπαιδευτικοί, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία.


Στην Κρήτη η Ομοσπονδία Γονέων και η Ενωση Γονέων Ηρακλείου καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στη 1 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ αύριο Τετάρτη η Ενωση Γονέων Ηρακλείου καλεί σε σύσκεψη συλλόγων γονέων στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Γεωργιάδη.


Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αργύριος Μοσχίδης» και η τοπική ΕΛΜΕ καλούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στα σχολεία και αύριο Τετάρτη σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημαρχείο και επαρχείο.


Στην Κέρκυρα, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει στάση εργασίας αύριο Τετάρτη (1 μ.μ. - 2 μ.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στη νομαρχία στη 1.30 μ.μ.

φωτό Eurokinissi

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]