Κορωνοϊός: Πότε πρέπει να κάνουμε την τρίτη δόση – Θα έρθει νωρίτερα μετά τη φυσική νόσηση;

 


Όσοι βιάστηκαν να προβλέψουν το τέλος της πανδημίας λόγω της εμφάνισης της Όμικρον, διαψεύδονται καθημερινά από τα υψηλά νούμερα σε θανάτους και διασωληνωμένους.

Αν και τα κρούσματα παρουσιάζουν μία ύφεση εντούτοις δεν πέφτουν κάτω από 18.000 ενώ οι σκληροί δείκτες υπενθυμίζουν με δραματικό τρόπο ότι η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει.


«Τόσο κοντά στο τέλος της πανδημίας δεν βρισκόμαστε», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.


«Η Όμικρον 2 είναι υπό επιτήρηση από τις διεθνείς Αρχές. Φαίνεται να είναι ένα μεταδοτικό στέλεχος αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι πιο μεταδοτικό από την Όμικρον 1. Δεν έχει χαρακτηριστεί προς το παρόν ως μετάλλαξη ανησυχίας».


Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια «φαίνεται να καλύπτουν και αυτήν την παραλλαγή, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιον βαθμό».


Νωρίτερα η τρίτη δόση μετά τη νόσηση;

Άμεσα συστήνουν οι Αρχές του Βελγίου να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου ακόμη και μετά τη νόσηση, γεγονός που δεν αποκλείεται να το δούμε και στη χώρα μας.


«Συστήνεται να γίνει άμεσα, 2 βδομάδες μετά τη λοίμωξη, η τρίτη δόση. Αυτό δείχνει ότι η ανοσία που δημιουργείται μετά τη φυσική λοίμωξη δε διαρκεί πολύ. Είναι πιθανό αυτό να έρθει πιο νωρίς και στην Ελλάδα».


Όπως σημείωσε ο κ. Παπαζήσης, «η αξία της τρίτης δόσης είναι ανεκτίμητη γιατί εκτινάσσει τα αντισώματα», κάτι που δε φαίνεται να γίνεται με την 4η ωστόσο δόση, η οποία «δε φαίνεται να αυξάνει σημαντικά τα αντισώματα».


Διαφορετική είναι η κατάσταση για τις ευπαθείς κατηγορίες πολιτών, που πρέπει να λάβουν και 4η δόση εμβολίου.


Όσο για το πότε μπορεί κάποιος να κάνει την 3η δόση του εμβολίου;


«Συστήνω στο τρίμηνο μετά από τη 2η δόση να πάει κάποιος να κάνει την Τρίτη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε. Με ασφάλεια μπορούμε να το κάνουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα».

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]