Με υπογραφή Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων Γραμμενίτσας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς



Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αρταίων, ύστερα και από την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για σχολικές μονάδες που έχουν χτιστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζουν μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Το έργο, ύψους 960.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο, αφενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Οι επεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί, αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Γραμμενίτσας, του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων, και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που εξελίσσονται μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, 

Αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες), 

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]