Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Το σάιτ που μετρά την κατανάλωση της ενέργειάς τους


 Για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Χριστοφιλίδου στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».


Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αλλαγή των συσκευών είναι ένας πιο μόνιμος τρόπος για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.


Όπως είπε η δημοσιογράφος «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια ιδέα που έχει ήδη εξαγγείλει και ξεκινήσει η Κύπρος και αφορά την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών μέσα στο σπίτι. Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους θα σας πω ότι αν αντικατασταθούν όλες οι συσκευές μπορείς να κάνεις μια εξοικονόμηση της τάξεως του 30,40 ίσως και 50% καθώς οι παλιές συσκευές καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας σε σχέση με τις τελευταίας τεχνολογίας. Στην Κύπρο θα ισχύσει για τις ευάλωτες ομάδες και δίνει ένα πλαφόν 300 με 600 ευρώ για την αντικατάσταση μιας συσκευής ενώ επιδοτεί μέχρις πέντε συσκευές».


Το 2020 η Ευρώπη άλλαξε την ενεργειακή της σήμανση ακριβώς γιατί προχωρά η τεχνολογία και οι συσκευές που γίνονται πλέον είναι πολύ αποδοτικές είπε η Κατερίνα Χροστοφιλίδου η οποία αναφέρθηκε και στο εργαλείο του κέντρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, το tool.label2020.eu που είναι στα ελληνικά κι άλλες γλώσσες όπου ο καθένας μπορεί να μπει, να σκανάρει τον κωδικό της συσκευής του και να δει τι ακριβώς καταναλώνει και να κάνει σύγκριση με άλλες αντίστοιχες συσκευές.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]