ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θύελλα αντιδράσεων για τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Από τα κορτ, στο δικαστήριο και κοντά στην απέλαση

 


Θύελλα αντιδράσεων για τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Από τα κορτ, στο δικαστήριο και κοντά στην απέλαση


Η απόρριψη της βίζας και η έφεση

Την Πέμπτη αποφασίστηκε να ακυρωθεί η visa του Τζόκοβιτς, με τις αρχές να του ζητούν να αναχωρήσει με την πρώτη πτήση από την χώρα επειδή δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τα απαραίτητα έγγραφα για να δικαιολογήσει την ιατρική εξαίρεση που του χορηγήθηκε.


Κοινώς, ο Σέρβος απελάθηκε, με τους δικηγόρους του να καταθέτουν έφεση σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσουν στην Αυστραλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Open.


Μέχρι και τη Δευτέρα (10/1) που εξετάστηκε η έφεση από τον δικαστή της Μελβούρνης, Άντονι Κέλι, ο Τζόκοβιτς είχε μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Park Hotel. Ένα κακόφημο ξενοδοχείο στο προάστιο Κάρλτον, όπου κρατούνται παράνομοι πρόσφυγες. 


Παράλληλα, οι Σέρβοι παρακολουθώντας τα νέα με το μεγάλο τους ίνδαλμα, έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι. 


Θαυμαστές του κορυφαίου τενίστα συγκεντρώθηκαν και έξω από το ξενοδοχείο στην Αυστραλία, φωνάζοντας το σύνθημα, «αφήστε τον Νόβακ να φύγει! Δεν είναι εγκληματίας, είναι ήρωας του τένις».


Η απόφαση του δικαστή, το «αλαλούμ» και η συνέντευξη τύπου

Το πρωί της Δευτέρας (10/1) ξένα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχώρησε από το ξενοδοχείο προς άγνωστη κατεύθυνση, προκειμένου να παρακολουθήσει την δίκη της έφεσης μέσω livestreaming.


O δικαστής της υπόθεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντονι Κέλι, πήρε το μέρος του Σέρβου τενίστα, καθώς θεώρησε πως ο παίκτης ακολούθησε ό,τι του είπε η ομοσπονδία τένις της χώρας.


Πιο συγκεκριμένα, αφότου άκουσε τα όσα είχε να πει ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ, είπε σχετικά «Τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;».


Η απόφαση βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας (10/1) ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) με τον δικαστή να κρίνει λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.


Παράλληλα, ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς και να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες.


Ωστόσο ακόμα και τώρα η συμμετοχή του Σέρβου δεν είναι 100% δεδομένη, καθώς όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να... απαιτήσει την αποχώρησή του. Εφόσον γίνει η χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια.


Η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο την Τρίτη (11/1) και μένει να φανεί αν ο Νο.1 τενίστας απελαθεί ή αγωνιστεί κανονικά στο Αυστραλιανό Open.

πηγή   lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]