ΤΑ RAFALE ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ!

Μίνα Γκάκα:Στο 89% η αναλογία της Όμικρον Πιθανότατα σήμερα έχει ξεπεράσει το 90% Επιτάσσονται ιδιώτες γιατροί


 Η αναλογία της μετάλλαξης Όμικρον ,όπως είπε νωρίτερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα,στις 30/12 η αναλογία δειγμάτων Όμικρον ήταν 82% και στις 31 /12 η αναλογία της Όμικρον ήταν 89% στα δείγματα που ελέγχθηκαν  και πιθανότατα σήμερα έχει ξεπεράσει το 90%.

"Είναι πολύ σημαντικό ατό το διάστημα που έχουμε αυτή τη μεγάλη διαμόλυνση και τη μεγάλη θετικότητα να εξακολουθήσουμε να προσέχουμε ,να φοράμε τη μάσκα ,να προσέχουμε τις επαφές ,να βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα ,εάν έχουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα να μην βγαίνουμε από το σπίτι και να ελεγχόμαστε με rapid εάν έχουμε συμπτώματα που παραμένουν"  .σημείωσε η  υπουργός.

Η  κα Γκάγκα γνωστοποίησε παράλληλα πως από την Παρασκευή ξεκινούν οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών ώστε να καλυφθούν κενά στα νοσοκομεία της χώρας.

"Προχωράμε σε επιτάξεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν τώρα. Και βοηθάει επίσης και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες για νοσηλείες ασθενών με Covid.


Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που πιέζεται πάρα πολύ είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων. Πιέζονται πάρα πολύ. Και είναι σημαντικό, να παρακαλέσω και πάλι, όταν έχουμε rapid test θετικό, δεν χρειάζεται να πάμε στο νοσοκομείο για PCR. Μπορούμε να κάνουμε rapid test σε οποιαδήποτε δομή και να μην πιέσουμε τα νοσοκομεία παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζονται.


Όταν χρειάζεται, φυσικά, θα πάμε στο νοσοκομείο. Όταν έχουμε συμπτώματα, όταν χρειαζόμαστε νοσηλεία εννοείται ότι θα πάμε στο νοσοκομείο και είναι εκεί το προσωπικό να μας παραλάβει.


Αλλά αυτή τη στιγμή, η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη για τεστ, που πραγματικά μπορούμε να τα αποφύγουμε.
Τα φύλλα πορείας, αν δεν ξεκινήσουν την Παρασκευή, σίγουρα έως τη Δευτέρα θα έχουν ξεκινήσει.

Για να καλυφθούν τα κενά αυτά και οι επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται από το μεγάλο κύμα αυτή τη στιγμή της «Όμικρον» που είναι σημαντικές."ανέφερε η υπουργός .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]