ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Περισσότερα από 230.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα -Σημαντική μετακίνηση σε μεγαλύτερες ηλικίες και διασπορά της "Ο" εκτός των μεγαλουπόλεων


 Εξαιρετικά υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας αφού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 230.000  πολίτες περίπου το 2,5% του πληθυσμού της χώρας αποτελούν ενεργά κρούσματα ,όπως είπε νωρίτερα  η κα Παπαευαγγέλου ,κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία .

Αυτό σημαίνει πως ο ιός κυκλοφορεί παντού και όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί .

Ο κυλιόμενος  μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών δείχνει να σταθεροποιείται και υπολογίζεται στις 31.000  νέα κρούσματα κάθε μέρα.

Παράλληλα ,όπως σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου ,παρατηρείται μία σταθεροποίηση της θετικότητας από  και στα διαγνωστικά τεστ ,σε υψηλά επίπεδα στο 9% με σαφείς ωστόσο τάσεις σταθεροποίησης τις τελευταίες μέρες .

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις στοχευμένες ανοιχτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ.

"Δύο είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του πανδημικού κύματος την τελευταία εβδομάδα.

Σημαντική μετακίνηση των νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες με αποτέλεσμα την αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων κατά μία δεκαετία .Στο τέλος Δεκεμβρίου λόγω της Όμικρον είχαμε μία έξαρση νέων κρουσμάτων σε νέους από 18 έως 34 ετών ,με διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων στα 29 έτη .

Σήμερα όμως βλέπουμε μετακίνηση προς τις μεγαλύτερες ηλικίες ,1 στα 2 νέα κρούσματα αφορά σε ενήλικες 34 έως 64 ετών ενώ η διάμεση ηλικία έχει φτάσει τα 39 έτη .

Αυτό ,όπως όλοι καταλαβαίνετε σημαίνει σοβαρότερη νόσο .

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της πανδημίας στη χώρα είναι η διασπορά της Ομικρον σε άλλες περιφερειακές ενότητες  εκτός των μεγαλουπόλεων .(....)"ανέφερε .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]