Τι αλλάζει το 2022 σε ΕΝΦΙΑ και φορολογικές δηλώσεις με στόχο τις περισσότερες δόσεις

 


Την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι η αύξηση των δόσεων πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 10 ή 12 και του φόρου εισοδήματος σε 10 δόσεις.

Ήδη από την 31η/12/2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ με την οποία καλούνται επιχειρήσεις και οι φορείς να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση, όπως τόκοι καταθέσεων, δάνεια, βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων κ.λπ. για το φορολογικό έτος 2021.


Αυτό ανοίγει τον δρόμο προκειμένου τόσο ο φόρος εισοδήματος να μπορεί να αποπληρωθεί σε 10 ή 12 δόσεις, όπως αντίστοιχα σχεδιάζεται να γίνει και με τον ΕΝΦΙΑ.


Δηλαδή με το που τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ του 2021, τότε να γίνει ο υπολογισμός του νέου φόρου με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, ξεκινώντας ίσως και από τον Μάιο (αντί του Σεπτέμβριου) που συνήθως ξεκινούσε η καταβολή του.


Αν τελικά αυτός ο σχεδιασμός πραγματοποιηθεί, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταβάλουν μικρότερα ποσά σε περισσότερες δόσεις.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]