Το 2022 κάνει ποδαρικό με αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης στα συμβόλαια οχημάτων! Τι να προσέξουν οι οδηγοί;!


 Σύμφωνα με την Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος 195/29-11-2021, από 1 Ιανουαρίου 2022, αυξάνονται τα ελάχιστα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων, από 1220000, σε 1300000 για σωματικές βλάβες ανα θύμα και σε 1300000 για υλικές ζημιές ανα ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.


Αυτό σημαίνει ότι τα νέα ασφαλιστήρια των οχημάτων όλων των χρήσεων όπως Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσεως, Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσεως, Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Εθνικών-Διεθνών Μεταφορών, Τροχόσπιτων, Ασθενοφόρων, Τουριστικών Λεωφορείων, Τρακτέρ, Εκπαιδευτικών, Γερανών, Απορριμματοφόρων, ΤΑΧΙ, Μοτοσυκλετών κτλ. , που συνάπτονται από 1 Ιανουαρίου 2022, καθώς και τα ανανεωτήρια, όλων των ήδη ασφαλισμένων οχημάτων, θα εκδίδονται με τα νέα αυξημένα ασφαλιστικά όρια της νομοθεσίας.


Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί πλέον θα έχουν μεγαλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα προς τρίτους. Πρακτικά αυτό αφορά τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις των οδικών ατυχημάτων, οι οποίες αυξάνονται σύμφωνα με το νέο ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης στα 1300000 ευρώ.


Οι ασφαλισμένοι οδηγοί που έχουν ήδη παραλάβει συμβόλαια, μέσα στο 2021 ή στο 2022, τα οποία αναγράφουν όριο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων 1220000, θα πρέπει να θυμούνται ότι δεν απαιτείται πρόσθετη πράξη για την αλλαγή στα νέα όρια. Η πρακτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και απαιτείται ένας ελάχιστος χρόνος προσαρμογής των συστημάτων και των ανανεώσεων των ασφαλιστηρίων.


Για παράδειγμα ένα εξάμηνο συμβόλαιο με ημερομηνία έναρξης μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο του 2021, αναγράφει τα παλιά ασφαλιστικά όρια. Όταν θα εκδοθεί η ανανέωση του ασφαλιστηρίου τον Μάρτιο 2022, τότε θα φανούν και τα νέα ασφαλιστικά όρια. Σε αυτό το μεσοδιάστημα, από 1 Ιανουαρίου έως την ανανέωση, εφαρμόζεται η νομοθεσία, ανεξάρτητα από τα αναγραφόμενα.


Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των συμβολαίων οχημάτων, δεν παρατηρούνται. Αντιθέτως παρατηρούνται μειώσεις, εκπτώσεις, και συγκράτηση των ασφαλίστρων σε τιμές όπως το προηγούμενο εξάμηνο.


nextdeal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]