ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σχολεία: 14.000 ενεργά κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέσω των self test

 


Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και αφορούν στα self test που δηλώθηκαν έως χθες (09.01.2022) το βράδυ. 

Οπως σημειώνει το newsit.gr o  αριθμός των   14.000  κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε γνωστός σχεδόν την… ώρα που χτυπούσε το πρώτο κουδούνι  Δεδομένου όμως ότι υπήρξαν ελλείψεις και πολλοί γονείς και μαθητές χρειάστηκε να πάνε στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία για να βρουν self test, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. 


Εν δυνάμει κρούσματα υπάρχουν, απλά τώρα αποκαλύπτονται, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1. 


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]