Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων ΠΓΝΙ. Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις Πέμπτη 13-01 και Παρασκευή 14-01


 Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η    Α Γ Ω Ν Α    Σ Υ Μ Β Α Σ Ι Ο Υ Χ Ω Ν     Π. Γ. Ν. Ι.


ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΣΕ  ΑΟΡΙΣΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ --ΕΞΩ  ΟΙ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 13/1 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ    & ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ   

Ø ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/1  ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Η ζωτική ανάγκη για  μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικού σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, αποκτά επείγον χαρακτήρα.  Όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος αλλά απαιτείται εδώ και τώρα να παρθεί σχετική πολιτική απόφαση ώστε να υλοποιηθεί το ομόθυμο και καθολικό αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτό το αίτημα.


Γνωρίζουμε, ότι η καταρχήν θετική απόφαση της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου  να μην απολυθούν στις 30-11-2021 οι συμβασιούχοι ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση φύλαξη, καθώς και η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να υπογραφούν συμβάσεις μέχρι τις 31/3/2022 είναι αποτέλεσμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν μέσα και έξω από το νοσοκομείο.


Γνωρίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε συνδυασμό με τον σκληρό ανταγωνισμό-ενστάσεις των εταιριών  που τσακώνονται για το ποιος θα βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι των 3.000.0000 ευρώ ετησίως, καθυστέρησαν τα σχέδια για παράδοση των υποστηρικτικών δομών του ΠΓΝΙ. σ


Ο στρατηγικός όμως στόχος της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπερασπίζονται και προωθούν την λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ήταν, είναι, και παραμένει η εκχώρηση λειτουργιών σε ιδιώτες όπως οι εργολάβοι. Όχι μόνο δεν παραιτούνται από τα σχέδια αυτά αλλά βρίσκουν την ευκαιρία μέσα στην πανδημία να τα προωθήσουν. Άλλωστε για την ενίσχυση της ιδιωτικής λειτουργίας των νοσοκομείων μέσω ΣΔΙΤ δίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση 1.500.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα. 


Γι αυτό το λόγο άλλωστε δόθηκε από την κυβέρνηση η δυνατότητα  στους διοικητές για υπογραφή 3μηνης παράταση στις συμβάσεις μας, μέχρι τις 31/3/2022 ώστε να έχουν το χρόνο για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την παράδοση της καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης, σε εργολάβους.


Θέλουν εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα . Εργαζόμενους που θα περνάνε τον Covid-19 ή κάποια άλλη ασθένεια στο πόδι και θα επιστρέφουν στην δουλειά ακόμα κι αν νοσούν, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Ζητάνε εργαζόμενους φτηνούς, απαιτούνε να μαθαίνουμε να συνηθίζουμε στην δουλειά με δόσεις. Αντιμετωπίζουν την εργασία μας και την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα, σαν πηγή κερδοφορίας και πλουτισμού. Στερούν από εμάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία τη σταθερή δουλειά, από τους ασθενείς την πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.


Διεκδικούμε εδώ και τώρα:


·        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου . Πρόσληψη του επιπλέον αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.


·        Να μην απολυθεί κανένας ανεμβολίαστος μόνιμος ή συμβασιούχος υγειονομικός


·        Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, πρόληψη των επαγγελματικών ατυχημάτων και νόσων.


·        Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Δωρεάν τεστ για όλο το λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]