ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Tips για να μην πάρετε πολλές θερμίδες στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι


Οι Γιορτές συνεχίζονται και μπροστά μας έχουμε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ο μπουφές θα στηθεί και πάνω του θα υπάρχουν λογής λογής θερμιδικές «βόμβες». Βλέπετε, οι γιορτινές λιχουδιές είναι πολλές, οι πειρασμοί το ίδιο και οι αντιστάσεις, όσο και να θέλεις, κάμπτονται. Και γιατί να μην καμφθούν; Δεν έχουμε κάθε μέρα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Όσο για το άγχος, ότι το κοντέρ των θερμίδων, θα γράφει – ενδεχομένως – και σαν τρελό, δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλει. Σε όλα χρειάζεται τρόπος. Το ίδιο και στο να μην ξεφύγετε θερμιδικά, στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.


Παρακάτω, σας έχουμε μικρά tips για το πώς θα τα καταφέρετε.


Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, είναι να μένουμε νηστικοί όλη τη μέρα, προκειμένου να φάμε το βράδυ, στο ρεβεγιόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στο τραπέζι να φάμε πολύ, προσθέτοντας και θερμίδες και κάνοντας κακό στο άδειο μας στομάχι. Θα πρέπει να έχετε φάει κανονικά, ώστε το βράδυ να είστε χορτασμένες και να μην πέσετε με τα μούτρα στο μπουφέ.


Το ξέρετε ότι έρευνες έχουν δείξει πως αν τρώμε σε μικρότερα πιάτα, καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού, άρα λιγότερες θερμίδες; Ενώ χορταίνουμε και νιώθουμε εξίσου ικανοποιημένες σαν να τρώγαμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Επιλέξτε να συνοδεύσετε το κρέας με σαλάτα. Μάλιστα, ένα έξυπνο κόλπο είναι να γεμίσετε σχεδόν το μισό πιάτο σας με σαλάτα, ώστε στο υπόλοιπο να βάλετε το κρέας σας και κάποια ορεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο και το μάτι σας θα «χορτάσει» και εσείς.


Το ξέρουμε, τα ορεκτικά, τα καναπεδάκια, κάποια γλυκίσματα πριν το φαγητό, είναι ένας μικρός πειρασμός. Αλλά όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να σας χορτάσουν, προσωρινά, προσθέτοντας μόνο θερμίδες και τίποτε παραπάνω. Καλύτερα, λοιπόν, να χορτάσετε με κάτι αληθινά ωφέλιμο, όπως το φαγητό.


Μην το παρακάνετε με τα γλυκά. Εννοείται ότι θα φάμε, αλίμονο, αλλά με μέτρο.


Κρατήστε μέτρο και με το αλκοόλ. Καλή επιλογή είναι για παράδειγμα, το κρασί.


Τώρα, αν ξεφύγετε (που είναι μέσα στο πλάνο και αυτό), την επόμενη μέρα επανέρχεστε στο κανονικό πλάνο διατροφής. Και μακριά από ακραία μέσα, όπως η αφαγία για μία ολόκληρη μέρα ή παράλειψη γευμάτων.


Και τέλος, αν γυμνάζεστε, συνεχίζετε κανονικά το πρόγραμμά σας και μέσα στις Γιορτές. Έτσι, θα μπορέσετε να φάτε χωρίς ενοχές!

mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]