ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα -Δημ.Συμβούλιο:Παρεμβάσεις Θ. Μπέγκα για την κακοκαιρία, τα led και τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

 


«Σε πλήρη απαξίωση έχει επέλθει το κυρίαρχο όργανο που εκφράζει την βούληση των πολιτών στο δήμο Ιωαννιτών, αφού η κυβέρνηση κάθε λίγο και λιγάκι με νέα νομοθετήματα μεταβιβάζει αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή. Μέρες που είναι λοιπόν, ας βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία ως δημοτικό συμβούλιο κι ας επανέλθουμε μετά από δύο χρόνια με νέα σύνθεση για να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τον τόπο».

Αυτά τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η οποία για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι υπερθεματίζει αυτές τις πρακτικές, θυμίζοντας ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Ιωαννίνων είχε στο παρελθόν πει χαρακτηριστικά «Ο καθείς με τα όπλα του».

«Την ίδια ώρα διαβάζουμε για την μείωση των ΚΑΠ στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 250 εκ. ευρώ, με ταυτόχρονη αύξηση των παρακρατηθέντων. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, παλιός αυτοδιοικητικός, προερχόμενος από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατήγγειλε τη θέση του υπουργείου εσωτερικών για τις ελλείψεις προσωπικού στους δήμους, θέση η οποία υποστηρίζει ότι η λύση θα δοθεί με τη συγχώνευση υπηρεσιών κι όχι με προσλήψεις. Η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων όμως δεν βγάζει άχνα για όλα αυτά», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.


Τα πλημμυρικά φαινόμενα

Στη συνέχεια και με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και τα Γιάννενα, ζήτησε να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την εκπόνηση των μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου, τις οποίες έχει προωθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου κι αν σκοπεύει να ενημερώσει κάποτε το δημοτικό συμβούλιο.


Για τα led

Ο επικεφαλής της παράταξης, σχολίασε και την τελευταία εξέλιξη με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες led στην Άρτα, τονίζοντας ότι εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια μετά την πραξικοπηματική ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» τα Γιάννενα βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι.

«Την ώρα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led. Αντίθετα έφερε την πρώτη αύξηση των δημοτικών τελών μετά την εποχή Γκόντα παράλληλα με πρωτόγνωρες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.


Καθυστερήσεις 

Τέλος, αναφέρθηκε στον προβληματισμό που επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής από πού διέρχεται η Λεωφόρος Γράμμου, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών ενός συμβασιοποιημένου έργου, αλλά και στις καθυστερήσεις στο τμήμα αδειοδότησης ανελκυστήρων που βαδίζει στα χνάρια των όσων συμβαίνουν στο τμήμα έκδοσης βεβαιώσεων ΤΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]