ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τί λέει ο Δήμος Κόνιτσας για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση από Βούρμπιανη μέχρι Πληκάτι, στην Αετομηλίτσα και στην Κοινότητα Φούρκας


 Την Τρίτη 14-12-2021 επισκεφθήκαμε με τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Τσιαλιαμάνη τη Δημοτική Ενότητα Μαστοροχωρίων και ειδικότερα όλες τις Κοινότητες από Πυρσόγιαννη μέχρι Πληκάτι, για να δούμε την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, αλλά κυρίως ό,τι έχει σχέση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ που υπέστη σοβαρή ζημιά τις τελευταίες ημέρες λόγω της έντονης κακοκαιρίας. 

Συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες σε πολλά σημεία του δικτύου κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε δύσβατα μέρη εκτός και εντός των Κοινοτήτων. Στην περιοχή συναντήσαμε και τον Προϊστάμενο Εκμετάλλευσης Δικτύων κ. Λιόλιο,  καθώς και την Προϊσταμένη Κατασκευών του ΔΕΔΔΗΕ κα Βάββα, με τους οποίους συζητήσαμε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. 

Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους υψηλά ιστάμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχουν υποχρέωση να μεριμνήσουν και να συντηρήσουν με κάθε τρόπο ένα δίκτυο απαρχαιωμένο, που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα. Επιβάλλεται να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση δέντρων γύρω από τους στύλους. Όταν πριν από χρόνια (50-60) φτιάχτηκε το δίκτυο, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην περιοχή. 

Οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, κυρίως οι επαγγελματίες στις παραπάνω Κοινότητες, όπως και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, δημιουργούν απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη επί χρόνια κατάσταση. 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και με τις δέουσες ενέργειες και την έντονη διαμαρτυρία μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες, γιατί οι εναπομείναντες κάτοικοι στα χωριά μας διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους. 





   Δήμος Κόνιτσας:Ενημέρωση   για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. 

Ενημερώνουμε τους συνδημότες και τους επισκέπτες του τριημέρου στο Δήμο μας, ότι από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, προέκυψαν προβλήματα διακοπής ηλεκτροδότησης στις Κοινότητες από Βούρμπιανη μέχρι Πληκάτι, στην Αετομηλίτσα και στην Κοινότητα Φούρκας. 

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έγινε αποχιονισμός του δρόμου μέχρι το Πληκάτι με μηχάνημα του Δήμου και σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και στις υπόλοιπες ορεινές Κοινότητες του Δήμου, όπου υπήρχε πρόβλημα. 

Ο Δήμαρχος εδέχθη το πρώτο τηλεφώνημα για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από κάτοικο της Κοινότητας Βούρμπιανης το απόγευμα της Παρασκευής 10/12/21. Αμέσως επικοινώνησε για τη βλάβη με τη ΔΕΔΔΗΕ και επιπλέον και με τον Προϊστάμενο δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ στα Ιωάννινα, αναφέροντας και τις υπόλοιπες βλάβες στα χωριά μας. 

Είναι γεγονός ότι υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ. Το πρόβλημα έχει λυθεί ήδη στην Κοινότητα Φούρκας και σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία (13/12/2021) με τον Προϊστάμενο ενημερωθήκαμε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη από Βούρμπιανη μέχρι Πληκάτι και στην Κοινότητα Αετομηλίτσας. 

Όπου ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου, προσφέρθηκε. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απευθύνονται στον Δήμαρχο (τηλ.: 2655360326 - 6942030774) ή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (τηλ.: 2655023749 - 6974496955) για να καθίσταται πιο άμεση η επίλυση των προβλημάτων, σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]