Η ανάπτυξη του τουρισμού στη συζήτηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων με τη Σοφία Ζαχαράκη

 


Το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τουρισμού του Νομού Ιωαννίνων εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με το Δ.Σ. την Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. 

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν κυρίως αρμοδιότητας του Υπουργείου και αφορούσαν το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση των χιονοδρομικών κέντρων, των ορεινών καταφυγίων και των ιαματικών πηγών, την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών. 

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», για το πώς μπορεί να γίνει πιο ευέλικτο και με λιγότερη γραφειοκρατία, αλλά και πόσο σημαντικό ήταν και είναι για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να κρατηθούν όρθιες οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στο διάστημα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Τέλος, έγινε αναφορά και ενημέρωση για τα τοπικά θέματα, που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν και την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για την προώθηση όλων των μορφών θεματικού τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, την οποία και επισκέπτεται συχνά, ενώ βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων για τη στήριξη όλων αυτών των σχετικών πρωτοβουλιών.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]