Θάνος Πλεύρης:Πότε θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση Τί θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας

 


Μετά την Πρωτοχρονιά θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού ,ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας ,Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ .

Ο κ.Πλεύρης σημείωσε πως εξετάζεται  όσοι πολίτες έχουν κάνει τις 2 δόσεις εμβολίου  για τη νόσο covid-19 και έχει περάσει διάστημα 7 μηνών και δεν έχουν κάνει την 3η δόση να χάνουν τα προνόμια που  είχαν  ως εμβολασμένοι .

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα είπε πως εξετάζεται να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τους άνω των 50 ετών καθώς όπως είπε αυτές οι ηλικίες είναι  οι πιο ευάλωτες στη νόσο και κινδυνεύουν με βαριά νόσηση ή  θάνατο .

Ο υπουργός παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να μην έχουν πρόσβαση   ούτε στους εξωτερικούς χώρους .

Όλα αυτά είναι υπό εξέταση και αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μιλώντας για τα σχολεία ο υπουργός είπε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου και αν χρειαστεί θα αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]