Μειώθηκαν οι μέρες της καραντίνας για να λειτουργεί η οικονομία!

 


«Δεν χρειάζονταν να επιμένουμε στη 10ήμερη καραντίνα προκειμένου και να έχουμε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία» παραδέχθηκε κυνικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης καθιστώντας σαφές πως κριτήριο για την κυβέρνηση δεν είναι η Υγεία αλλά ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων!


Ανάλογα προσαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πλέον προβλέπουν πέντε και όχι δέκα μέρες καραντίνας. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος επιστρέφει στη δουλειά έπειτα από πέντε μέρες καραντίνας! «Υπάρχει μια σύντμηση των προθεσμιών για την καραντίνα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΙ που για μία ακόμα φορά δεν αναφέρθηκε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία.


Αν και παραδέχθηκε ότι ήδη λόγω της «Δέλτα» υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και πως θα υπάρξει έξτρα πίεση διότι η «Όμικρον» έφτασε πριν τελειώσει το προηγούμενο κύμα της πανδημίας και όπως είπε «δεν έχουμε περιθώριο» προετοιμασίας στις ΜΕΘ, εντούτοις τίποτα νεότερο για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση, για να σωθούν ζωές. Μίλησε για «πλήρη συμφωνία» με τους κλινικάρχες για παροχή υπηρεσιών φυσικά με το αζημίωτο! Κανένα ουσιαστικό μέτρο διότι ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι «οι νοσηλείες είναι πιο ελαφριές» από την «Όμικρον». 


Φαίνεται καθημερινά πως κυβερνητική επιλογή είναι η ανοσία της αγέλης.


Αυτό δείχνει και η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία μετά τις γιορτές, με το ίδιο πρωτόκολλο και χωρίς φυσικά αραίωση των μαθητών. Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, είπε ο Θ. Πλεύρης, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο πρωτόκολλο, το οποίο χαρακτήρισε επαρκές αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν κάποιες αλλαγές αν το προτείνει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.


Για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα ανέφερε ότι θα διαρκέσουν έως και τις 16 Ιανουαρίου, πως σκοπός είναι «να σώσουμε την Πρωτοχρονιά» και «αν χρειαστεί θα παραταθούν». Υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι στοχευμένα στη διασκέδαση διότι «κατά βάση» εκεί υπάρχει υπερμετάδοση. Επανέλαβε ότι «έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]