Ο «Άγιος Βασίλης» κατέβηκε από την πυροσβεστική κλίμακα!

 


Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» που διοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.


Τον «Άγιο Βασίλη» που κατέβηκε από την πυροσβεστική κλίμακα στον προαύλιο χώρο της Μονάδας υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με μικρούς ασθενείς και με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλειο - Νικόλαο Υψηλάντη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη καθώς και τον Διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και Π&Α Κυριακού Εμμανουήλ Παπασάββα.


Με την μουσική μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος να παιανίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, οι «ιπτάμενοι» πυροσβέστες κατέβαιναν με σχοινιά από όροφο σε όροφο, χαρίζοντας δώρα σε όλα τα παιδιά. Στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, συμπαραστάθηκαν στο έργο του «Άγιου Βασίλη» και οι καλικάντζαροι μοιράζοντας δώρα και ενισχύοντας τη χαρά και τον μοναδικό ενθουσιασμό αυτών των παιδιών.


Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ένα χειροποίητο λεύκωμα του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνοντας ότι: «… είναι χαρά μας να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά μας, γιατί η πραγματική ελπίδα πηγάζει μέσα από αυτά και τις οικογένειές τους. Σήμερα εισπράξαμε τη χαρά τους. Και για εμάς αυτή η χαρά θα είναι μεγαλύτερη, όταν κάθε παιδί που θα φεύγει από την ογκολογική Μονάδα θα γυρίζει γερό στο σπίτι του. Εύχομαι από καρδιάς, υγεία, αγάπη και καλές γιορτές… »



Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφού παρέλαβε το αναμνηστικό δώρο, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και απευθυνόμενη στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε: «… σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για τα παιδιά μας κάθε χρόνο. Η χαρά και η ελπίδα που τους προσφέρετε είναι τα πιο πολύτιμα δώρα. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ κάθε μια και κάθε έναν πυροσβέστη για όλα όσα προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία μας… »


Η συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη φορά στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ‘’Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ’’, με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος και οι «ιπτάμενοι» πυροσβέστες είναι μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]