ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα «Κεντώντας τις αναμνήσεις» Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Αργυροτεχνίας




Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Κεντώντας την Ιστορία»,  το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου (ώρες 11:00-14:00) δημιουργικό εργαστήρι για ενήλικες, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια, θα δώσουν νέα διάσταση και χρώμα σε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες κεντώντας λεπτομέρειες με διάφορες βελονιές. 

Η έκθεση, που θα παραμείνει στο Μουσείο έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, παρουσιάζει δώδεκα κεντήματα που δημιούργησε κατά την περίοδο της καραντίνας ο Σταμάτης Ζάννος, επιμελητής και σχεδιαστής μουσειακών εκθέσεων. Με αφετηρία έγχρωμες λιθογραφίες του Γάλλου ζωγράφου Louis Dupré (1789-1837), ο Ζάννος δείχνει στο κοινό πώς ένας δημιουργός μεταχειρίζεται σήμερα παραδοσιακά μέσα έκφρασης, όπως η κεντητική, για να περιγράψει εικόνες που κατέγραψε ο θερμός φιλέλληνας στην Ελλάδα το 1819, λίγο πριν την έναρξη της Επανάστασης. Η περιοδεύουσα έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.


Η συμμετοχή στο εργαστήριο και τα υλικά είναι δωρεάν.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο ,στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)


*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.



Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]