ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η «Όμικρον» ηπιότερη αλλά μεταδοτικότερη, σύμφωνα με νεότερες μελέτες

 


Στο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή «Όμικρον» του κορονοϊού μπορεί να είναι πιο ήπια από τη «Δέλτα» καταλήγουν δύο νέες μελέτες πανεπιστημίων, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό, καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται πιο γρήγορα και είναι περισσότερο ανθεκτική στα εμβόλια.


Οι νέες μελέτες που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη φαίνεται να ενισχύουν παλαιότερες έρευνες που υποδηλώνουν ότι η «Όμικρον» μπορεί να μην είναι τόσο επιβλαβής όσο η «Δέλτα», δήλωσε ο Μανουέλ Ασκάνο Τζ., βιοχημικός του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ.


Μια ανάλυση από την επιστημονική ομάδα του Imperial College του Λονδίνου για την COVID-19 εκτίμησε τους κινδύνους νοσηλείας για περιπτώσεις «Όμικρον» στην Αγγλία, διαπιστώνοντας ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί με την συγκεκριμένη παραλλαγή έχουν περίπου 20% λιγότερες πιθανότητες να πάνε στο νοσοκομείο, σε σχέση με όσους έχουν μολυνθεί με την Δέλτα και 40% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για μια μέρα ή περισσότερο.


Μια άλλη μελέτη, από τη Νότια Αφρική, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι όσοι διαγνώστηκαν στη χώρα αυτήν με την παραλλαγή Όμικρον κατά το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο από εκείνους που είχαν προσβληθεί από κάποια άλλη παραλλαγή κατά την ίδια χρονική περίοδο.


Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει καθώς ακόμη και αν το κύμα «Ομικρον» είναι πιο ήπιο ένας τεράστιος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε να κατακλύσει τα νοσοκομεία. Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται απίστευτα γρήγορα και ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε να εξαλείψει οποιοδήποτε όφελος από το να είναι πιο ήπια.

φωτό Eurokinissi

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]