Σημαντικές ζημιές σε Πρέβεζα, Ζηρό και Πάργα άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα


 Σημαντικές ζημιές σε Πρέβεζα, Ζηρό και Πάργα άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών-

Στα “όρια” τους ακόμη βρίσκονται Λούρος και Αχέροντας,ενώ οι Δήμοι δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τις “πληγές τους” μετρούν οι Δήμοι Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας μετά την πρωτοφανή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής και ολόκληρο το Σάββατο.

Αχέροντας και Λούρος πλημμύρισαν δημιουργώντας σοβαρές και μεγάλες ζημιές οι οποίες θα αποτυπωθούν πλήρως μόνο εφόσον υποχωρήσουν τα νερά που έχουν κατακλύσει μεγάλες εκτάσεις , κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις.

Καλύτερη από χθες αλλά ακόμη δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μιλώντας στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Ο Αχέροντας (σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΑΓΜΕ Πρέβεζας Ευάγγελο Νικολάου δέχτηκε 200 χιλιοστά βροχής δηλαδή την βροχή που πέφτει όλο το Νοέμβριο) έχει μετατρέψει σε λίμνη την πεδιάδα του Φαναρίου ενώ σύμφωνα με τον κ.Ζαχαριά κατέρρευσε και ένα κομμάτι από το τοιχείο της παραλίας της Πάργας.

Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση κατά μήκος του Λούρου ποταμού και ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής σημειώνοντας ότι οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες και έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε καλλιέργειες , σπίτια και επιχειρήσεις ενώ προβλήματα υπάρχουν και στον ορεινό όγκο του Δήμου με κατολισθήσεις και υποχωρήσεις του οδοστρώματος.

Και ο Δήμος της Πρέβεζας όμως βρέθηκε στο “έλεος” της πρωτοφανούς βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, πέραν της παραλιακής ζώνης (Μύτικα, Κανάλι, Καστροσυκιά κλπ) που καταγράφηκαν ζημιές, πολλά είναι τα προβλήματα και στην “ενδοχώρα” του Δήμου (Σκιαδά, Ρευματιά, Βρυσούλα, Εκκλησιές κλπ.).

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις αλλά και πλημμύρες ακόμη και μέσα στην πόλη της Πρέβεζας καθιστούν αναγκαία την παράταση της έκτακτης ανάγκης στην οποία ήδη βρίσκεται η περιοχή μας και αύριο θα κατατεθεί το σχετικό αίτημα.

“Μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών εργάζονται νυχθημερόν για να αποκαταστήσουν αρχικά τις βασικές ζημιές” αναφέρει μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο κ.Γεωργάκος υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει λεπτομερής καταγραφή και αποκατάσταση τους.



Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]